A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2010. október 31., vasárnap

Karácsonyra készülődve

A következő foglalkozás november 11-én lesz. Már a karácsonyra fogunk készülődni egy teafilter tartó dobozka készítésével, ami díszek tárolására fog szolgálni.
Elkészítjük a 6 db karácsonyfa díszt is.
A dobozon a stencilezést és a szalvéta alapszínének folytatásos festését tanuljuk, valamint kipróbálunk egy új viaszpasztát is.

2010. október 29., péntek

Lezajlott az első...

... foglalkozás Székesfehérváron. Szuper jól sikerült, sok ügyes tanulni és alkotni vágyó jött össze. Nem tudom írni, hogy lányok, asszonyok, ugyanis volt egy fiúnk is! Aminek én nagyon örültem. Meg kell mondjam, hogy nagyon tetszenek, amiket alkottak a résztvevők, pedig többen is most kezdik próbálgatni a szárnyukat ebben a kategóriában.
Mutatom is a képeket, az engedélyükkel!

További képek a honlapomon.

A következő foglalkozás két hét múlva lesz, karácsonyi mintás teafilter tartót fogunk átvarázsolni karácsonyfadísz tartóvá.
Én is készülődöm, a további foglalkozások anyagát készítem össze, megrendeléseket próbálok teljesíteni, új vegyszereket tesztelgetek, közben a házat téliesítjük még mindig, családozok..... és jelenleg éhen halódok :-))

2010. október 20., szerda

Lehetőségek a dekupázsban

Hát Kriszti barátnőm megnyitotta!
Sokan eljöttek, nagyon szépen köszönöm!
Rengeteg ismerősömnek, akik messziről jöttek, a helyieknek, és a sok érdeklődőnek!
Pár kép, és egy internetes újságcikk a tegnapi napról.

2010. október 12., kedd

Bővebben a foglalkozásokról

Kicsit kifejtem bővebben, mert a telefonhívások szerint kérdések merültek fel.

A foglalkozásokról vannak elképzeléseim. Több is, többféle foglalkozással kapcsolatban!

Amit Székesfehérváron szeretnék csinálni az egy laza, dumálgatós, tanulgatós, alkotós délután lenne. Én viszek minden alapanyagot, és egy-egy foglalkozáson megmutatok egy technikát. Vagy többet is akár, de ezt egy tárgyon teszem. Mint például ami október 28-án lesz. Ott választani lehet a könyv, és a zsepitartó között. Amit ezeken a tárgyakon be tudok mutatni, az a fa kezelése, a festés, a ragasztás, a nyomdázás, antikolás, szalvéta, és papír használata.
Ha valaki teljesen kezdő, neki is tudok segíteni, de olyannak is tudok segíteni, aki már gyakorolja a dekupázst. Elég sok dolgot megtapasztaltam az elmúlt pár évben, a felhasználható anyagokról is vannak információim. Ha valakinek bármilyen kérdése van, ami épp nem az adott tárggyal kapcsolatos, természetesen szívesen megválaszolom.

A következő alkalommal már karácsonyra készülődnék, mert olyan hamar ideér, hogy csak pislogok majd megint :-)

Tehát a következőkben alapanyagok terén, fogunk dolgozni üvegre, műanyagra, feszített vászonra, papírra, hungarocellre a fán kívül.

A papírok területén fogunk használni szalvétát, rizsszalvétát, rizspapírt, dekupapírt, vizes matricát, csomagolópapírt. A ragasztásuk különböző majdnem minden esetben.

A festésnél fogunk dolgozni ecsettel, szivaccsal, foltozunk, csíkozunk, összemosunk, antikolunk (szárazfestéssel, viaszolással)...
.
Diszítéshez pedig fogunk használni füstfóliát, pasztákat (sturktúr, terrakotta, repedő), repesztőlakkokat, stencileket, kontúrozókat, szalagokat, vereteket, 3d porokat, golyókat.

Készíteni fogunk dobozokat, karácsonyfa díszeket, konyhai kiegészítőket, órákat, vázákat, maszkokat, és még ki tudja miket.

Jó lenne majd hétvégén is tartani, mert egy egész napos - kb. 6-7 órás - foglalkozáson vagy egy hosszadalmasabb műveletet lehetne megtanulni, vagy akár több tárgyat is lehetne készíteni.

Természetesen próbálom úgy összeállítani  a tecnikákat egy-egy tárgyon, hogy annak elkészítésében egy kezdő és egy haladó is örömét lelje. A mostani dobozon az antikolás ami kicsit munkásabb.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha bármi kérdés felmerül, lehet hívni telefonon, szívesen segítek!

Ajándékba készült

Egy dobozt készítettem múlt héten. Vagyis többet, de ez nézhető :-) Mivel minden más a kiállításra készül, így azokat egyelőre nem mutatom, hogy érdemes legyen megnézni élőben is őket. (Ma elkészült a vendégkönyv is)

De erre megkértek, ajándékba vitték, tetszett nekik, az ajándékozott állítólag nagyon vigyorgott. Nem tudom az mit jelent, de merem remélni, hogy tetszett neki. :-)

Kis stencilezés, festegetés, szalvéta. Se több, se kevesebb.

2010. október 6., szerda

A tárgy több oldala

Az előző bejegyzésem egyik utolsó mondatát fejtegetném kicsit!

Nagyon sok olyan tárgyat láttam már, ami "nincs befejezve" és úgy kerül az ajándékozotthoz, vagy használatba.
Én az utóbbi időben (mert én is voltam kezdő) minden tárgyam minden oldalát megfestem. Szerintem nagyon lehangoló tud lenni, ha elkészítünk egy szép dobozt, és körbeforgatva, kinyitva szembesül vele a másik fél, hogy a belseje és az alja nincs lefestve. 
Tudom, hogy nagyon unalmas tud lenni, mondjuk egy 12 rekeszes teás doboz belsejét megfestegetni, de egy vizes pác, vagy egy felvizezett akrilfesték csodákra képes :-) Nagyon gyorsan lehet vele dolgozni.

Én például sokszor csinálom azt, hogy a doboz készítésénél használt festék maradékokat összekeverem és szivaccsal áthúzom a doboz alját. Sokszor használok pácokat, is de természetesen a legszebben akkor mutat egy doboz, ha ugyanaz a szín van kívül és belül is!

Ide kapcsolódóan mondom, hogy az előző dobozon is látszik, hogy először kívül csinálom meg a díszítést. De a festék természetesen rákerül a dobozka belső peremére is. Ha pácolni szeretném, ezt a részt semmiképp nem fogja majd be a pác, ezért ezt le szoktam csiszolni. Úgy már lehet pácolni.

Ugye, hogy jobban mutatnak így? pedig ezek két éve készültek :-)

Közeleg a karácsony

Annyi dolog van körülöttem, házfelújítás, alkotás, szervezkedés, futkosás, de azért gyorsan egy kis karácsonyi előzetes. Egy picike kis tolós tetejű doboz.

Kezdetnek megcsiszolgattam, lealapoztam, elnagyolva kivágtam a csomagoló papírból a mintákat és mind a négy oldalára felragasztottam. A papir szélét aztán egy picit, száradás után megcsiszoltam.

A dobozka széleinél a 3D port használtam, ebből is a durva (griz) nagyságút. Összekevertem festékkel és spatulával felhordtam a papír mentén a dobozka széleire. Majd festékkel összedolgoztam a papírt és a "grizt" a háttér színeknek megfelelően.

A festék száradása után egy kis umbra paszta került még rá.



A tetejét is megfestettem, megpatináztam, és egy veretet ragasztottam rá, amit utólag átszíneztem festékkel.

Természetesen a dobozka belseje és alja is festve lett, mert az nagyon csúnya tud lenni, ha kimarad. Szerintem.
Ugye, nem is nehéz?

2010. október 1., péntek

Paszta, paszta, paszta és paszta

Nagyon jó, és többféle módon felhasználható paszták kerültek forgalomba mától a Pentacolor Kft. jóvoltából. Az egyikről már írtam régebben, mert volt szerencsém belátni a kulisszák mögé. Ez az ásványpaszta. Bár én csak vaspasztának hívom, hiszen vasat tartalmaz, ami által kovácsoltvashoz, öntöttvashoz hasonló hatást tudunk elérni.
Emlékeztetőül a képek a tárgyakról, amiket ezzel a vaspasztával készítettem:

Szürke színben, kétféle szemcseméretben


Barna színben
Megjelent még a terrakotta paszta, igazi magyar színekben:


A repedőpaszta a legjobb! Azt hiszem. Próbáltam ugyan sorrendet felállítani magamnak, hogy melyik a legkedvencebb számomra, de nem sikerült :-) Valahogy mindig más lett a sorrend, de az biztos, hogy ilyen paszta még nem volt eddig sehol sem. Teljesen mindegy milyen vastagságban kenjük fel, a teljes mélységig reped, nem csak a felülete repedezik be! Hatalmas, gyönyörű repedéseket lehet vele készíteni. Ráadásul többféle színben kapható, ami pótolhatatlan! Például a fekete. Ezt festékkel nem lenne egyszerű elérni szerintem.

Természetesen festhető utólag, antikolható, és ha mégsem ez az a szín, amire vágyunk, a fehér keverhető matt akril festékkel.
Ezen kívül zöld és piros színekben kapható. A paszták egymással is keverhetők, ez utóbbi kettőből barnát is lehet készíteni.

Nagyon jól kezelhető termékek ezek, mindenre tapadnak, mindenhova kenhető ecsettel, spatulával, és stencilezhetők.
Erről jut eszembe, hogy rengeteg új stencil van, jobbnál jobbak, már karácsonyiak is.

Újdonság még a 3D por. Négyféle méretben van, a legnagyobb már nem annyira por, mint inkább golyó. Ultrakönnyű, festhető, ragasztható.
Ezen a dobozon a durva por van. Kétféle felhasználásban. Festékbe keverve, spatulával felhordva, és ragasztóba szórva.
A golyók közül ő a kicsi.....

... ő a nagy.

Hát eléggé reklám szagú ez a bejegyzés, de én tényleg ennyire vagyok lelkes ezekkel a dolgokkal, mert szeretem kipróbálni az újdonságokat, és jó, hogy használni is tudom őket. Egy új fonal nem biztos, hogy ennyire feldobna :-)
És itt vagyok én ott, a bemutatón. Ha lenne retusálókézikészülékem egy vigyort odacsalnék az arcomra, de nem tagadhatom, hogy nem szeretem, ha fényképeznek :-))
A kíváncsiaknak még a rózsa készítését is megmutattam, ott sárgulnak a vödörben

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...