A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2010. december 30., csütörtök

2011-ben is dekupázs foglalkozások

Az új évben már január 6-án elkezdünk alkotni, tanulni. Próbálom kielégíteni a kéréseket, ezért elsősorban a repesztést fogjuk gyakorolni. Először a finomvonalas repesztéssel fogunk ismerkedni. Ez a technika nagyon elegánssá tud varázsolni egy-egy tárgyat, így készült a bemutatódarab is romantikus, "finom" stílusban.
Jelentkezni a szokásos módon lehet, várok szeretettel minden érdeklődőt!




2010. december 27., hétfő

Születésnap

Az én drága kicsi fiam, aki már nem is olyan kicsi, ma lett 16 éves!

Nagyon szeretem és büszke vagyok rá.

Pici babaként nem volt valami jó alvó, de később bepótolta ezen hiányosságait, most is alszik még :-)
Óvodába éppúgy nem szeretett járni, mint iskolába. Minden reggel elmondta, hogy ő bizony nem.... aztán délután, mikor mentem érte, mint sok más hasonló kisgyerek, haza se akart jönni, annyira belemerült a játékba.


Középsős ovis évzárón
 Nem volt gond a tanulásával, igaz sokat nem is tanult.


8 évesen
 Ez ma már még jobban lecsökkent, de a jó és gyors felfogásának köszönhetően már középiskolás :-) Sőt! Már másodikas. Vagyis tizedikes.


Mostanában
Boldog születésnapot drágám! 

2010. december 23., csütörtök

Véghajrá

A fiaim készítették az ajándékokat idén. Nem én. A nagyfiam - enyhe rábeszélés után - csak nekiállt, így az utolsó napok egyikén. Konkrétan tegnap, és ma fejezte be. A színekhez, formákhoz volt egy kis közöm, de tényleg mindent ő csinált az ajándékokon. Alapozta, festette, ragasztotta, pasztázta, lakkozta. Tetszett neki, remélem az ajándékozottak is örülni fognak, és értékelni fogják azt, hogy a saját kis kacsóival csinálta.


A söröspoharakat először alapozta, majd a felső részt fehérrel átfestette. Utána ragasztószalagot raktunk rá (ja, tényleg, azt én) és festette a sárgát. Igy lett tele söröspohár. Felragasztotta a szalvétát, amin a "sör" 9 féle nyelven volt rajta, amit körbetépkedtünk (najó, azt is én). És jöhetett rá egy fényes lakk A kis képkeretre vaspaszta került és ezüst antikoló paszta. A kis kék ovális dobozkára fehér alapon kék virágos szalvéta és a lepke mintájába pár strasszkő. A doboz alja pedig csak kékre lett festve. Gondoltam megrepesztetem, de inkább elvetettem az ötletet, mégiscsak 16 éves fiú, hátha elmenne a kedve még a leckeírástól is miattam. Bár attól már elment :-)

A kis karácsonyfadíszeket a kicsi fiam festette. Ő elmúlt 5 éves. És imád festegetni velem. Önkiszolgáló. Néha csak azt veszem észre, hogy fest, előszed valami alapot és nekiáll. Pedig fel szoktam rá hívni a figyelmét, hogy ezek anya dolgai és ahhoz nem nyúlunk, de úgy látszik a kreativitás buzgalma ezt törli a kicsiny fejéből :-) De nem bánom. Azért a nagyobb dolgok elérhetetlen magasságokban vannak számára :-)
Szóval a fa lapocskák antik réz színűre lettek festve, de mindkét oldaluk ám. Utána glittergluttyot nyomott rá. Mondtam neki, hogy szivaccsal ütögesse meg kicsit, mert így sok lesz egy kupacban. Hááááát, nagyon édesen tud már szivacsolni.
Szóval lesz ebből a karácsonyfára is, meg ajándékba is. Mert aztán eszébe jutott, hogy "jaj! apukának még nem is csináltam ajándékot!" Tünemény! Imádom őket!

Boldog, Békés Ünnepeket kívánok mindenkinek!

2010. december 18., szombat

2010. évi utolsó foglalkozás

Lezajlott az utolsó is, ebben az évben. Karácsonyi cd-t hallgattunk Celine Diontól, sütit ettünk és egy karácsonyi tányért csináltunk. Már aki. Ketten renitenskedtek :-) Melinda virágosat, Attila ősziesebbet csinált. De nagyon szép lett mindegyik.




És még kettőt el is felejtettem lefényképezni a teljes elkészülte után :-( Pedig jók lettek azok is.

Vásárok

Két vásárba is kaptam meghívást. Árulni. Egy iskolába és egy óvodába. "Ráérő szabadidőmben" elég sok mindent sikerült összehoznom és szerencsére 95 %-a gazdára is talált. Most voltam először vásárban és nagyon jól esett, hogy tetszettek a dolgaim. Természetesen voltak egyszerűbb dolgok is, voltak kicsit bonyolultabbak is....

2010. december 12., vasárnap

Szabadnap

Ma kaptam egy szabadnapot. Magamtól. A családommal töltöttem, jót kirándultunk, vásárolgattunk, jót ettünk.
Egész nap a nagy Budapesten voltunk, karácsonyi vásárokat jártunk végig, téli cipőket hajkurásztunk, elvittük metrózni a pici fiamat, mert ő még azon sosem utazott, és egy jót vacsoráztunk egy olyan étteremben, ahol egy bizonyos összegért annyit lehet enni, amennyi az emberbe belefér. Ez nálam nem túl sok, de sokféléből ehettem így is.
Nagyon jól éreztem magam, a fiúk is persze, jó volt velük lenni.

Holnaptól folytatom a vásári előkészületeimet, rákészülök az idei utolsó karácsonyos dekupázs tanfolyamomra, megtervezem a januárt, megvalósítom a Dekor újság következő számába szánt ötleteimet, legyártok még pár ajándékot, .... ilyesmi. :-)

2010. december 5., vasárnap

Mikulás

Megérkezett a Mikulás hozzánk is, ebbe a kis helységbe, ahol lakom. Segítettem neki összeállítani a csomagokat.

Harminc  csomag
 Amíg vártuk, hogy megérkezzen hozzánk, a gyerekek és a felnőttek is kézműveskedhettek picit. Apró díszeket készítettünk dekorgumiból csillámos ragasztó felhasználásával.





                                       
Aztán megérkezett és nem csak a kisebb gyerekeknek hozott ajándékot, hanem még a kamaszok és a felnőttek is kaptak csokit! 





Jó volt!

2010. december 3., péntek

A pótnap

A pótnapon az elmúlt foglalkozások tárgyait lehetett újra elkészíteni. Készült pzstartó, teásdoboz, könyves doboz, pici,nagy, mégnagyobb.
Nagyon örülök neki, hogy az egy szem fiúnk ilyen kitartó, már saját ötlettel jött, szalvétával is készült és ügyesen dolgozott. A bordó doboz az övé!

A foglalkozáson készült képek itt megtekinthetők, de párat mutatóban ide is felrakok.



A könyvesdoboz, mint látszik a képeken nagy sikereket arat, az alkalmazott technikát most leírom lépésről-lépésre, hátha elveszett a kis cetli, amire írtátok :-)

1. A dobozt lefestettük világos színű matt akrilfestékkelm egyéni ízlés szerint bézs, vaj, tejeskávé vagy éppen esőfelhő színűre.

2. Választottunk egy olyan szalvétát, amin csík minta van, ezt ollóval kivágtuk és a legfelső rétegét a szalvétának felragasztottuk a könyvesdobozra, valahogy így:


3. Ezután lakkoztuk a felületet, majd a lakk teljes száradása után egy smirglivel száliránnyal megegyezően megsmirgliztük a dobozt. Igy a felülete szép sima lett, a szalvétát is óvatosan smirglizzük, így nem lesz olyan nagyon egységes, kicsit kopottas lesz.

4. Aztán fogtunk egy rongyocskát, az umbra antikolóba belemártottuk, leitattuk a felesleget és nagyon finom mozdulatokkal a smirglizés irányának megfelelően megantikoltuk a dobozt.

5. Ezt a műveletet lehet még egyszer megtenni, tehát lakk, smirgli, antikolás.

6. Újra lakkozzuk a felületet, és száradás után felragasztjuk az égetett papirt.

Papírégetés: Nagyon óvatosan kell csinálni. Kivágjuk a megfelelő méretű papirt, meggyújtjuk a gyufát, odaérintjük a papirhoz, és ahogy meggyulladt a papir, már el is fújjuk a tüzet. Nem kell hagyni, hogy leégjen az egész. Egy pár gyufára, vagy öngyújtóra szükség van :-) Lassan haladunk vele, mert gyújtjuk, fújjuk, gyújtjuk, fújjuk.

Papír ragasztása: A vastagabb papiroknak nem elég a dekupázs ragasztó, így azokat én a következőképp ragasztom fel a tárgyra. Rákenem a ragasztót a dobozra, a papírt egy másodpercre vizbe teszem, majd letörölgetem róla a felesleges vizet. Ráhelyezem a beragasztózott felületre, és a papir közepéről kiindulva az ujjammal rásímitom a dobozra. Utána ecsettel átragasztózom a papirt, szépen rásimogatva a dobozra.

7. Felragasztjuk a másik kis papirt is, amit szintén vizezünk. (A szalvétát soha nem vizezzük!!)

8. Nyomdázzunk rá tetszés szerint, kitöltve az üres helyeket, rá a papírra is, hogy egységes legyen.

Nyomdázás: Szivaccsal viszem fel rá a festéket, mégpedig úgy, hogy szinte száraz festékes a szivacs, és felülről óvatosan ütögetem rá a nyomdára a festéket. Aztán határozott mozdulattal ráteszem a tárgyra, figyelve arra, hogy ne mozduljon el és rányomom, majd óvatosan felszedem. Próbálgassuk papíron.

9. Végül még egy réteg lakk következik, és a doboz oldalának és belsejének páccal történő kifestése se maradjon el.

Remélem segített a résztvevőknek is, és másoknak is!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...