A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. március 24., csütörtök

Chameleon üvegfesték

Bár én ritkán festek üveget csak úgy magában, mondhatni sosem, azért ezt kipróbáltam. Kiváncsi voltam a színek változására. A hivatalos használati útmutatója így hangzik:

Vízbázisú festék, médium, mellyel ívelt felületű üvegtárgyak színjátszó hatásúvá szatinálhatók. Szivaccsal vigyük fel a festéket az üvegtárgy hátoldalára. A színjátszó hatás kiemelésére, a festék száradása után, világos színű akrilfestékkel kenjük át vagy használjuk médiumként, mint egy ragasztólakkot és a még nedves Chameleon festékrétegre simítsunk szalvétát vagy rizspapírt.






A tégelyben szinte mindegyik fehérnek látszik, fény felé forgatva vehető észre a különbség.
Ezen a mécsestartón a lila festék van.
Strasszkővel és tollal bolondítva

Szivaccsal kell felvinni, de készítsünk magunk mellé kb. 3-4 szivacsot, amelyik mind száraz. Az elsővel határozottan és gyorsan ütögessük fel a festéket az üvegre, majd fogjunk egy száraz szivacsot és az egészet megint "ütögessük" át. Igy felitatjuk a felesleges festéket és eltüntetjük a pacsmagolás során keletkezett buborékokat. Majd a következő száraz szivaccsal megint ismételjük meg a műveletet. Így szép egyenletes lesz a színezés az üvegen, úgy fog kinézni, mintha szatináltuk volna. Gyorsan szárad, tehát mi is gyorsan dolgozzunk, hogy szépen el tudjuk oszlatni a festéket egyenletes rétegben.

Ha ragasztóként használjuk, mint ahogy a leírásában is szerepel, nagyon kevés festéket használjunk, hogy tényleg áttetsző legyen az egész.


1 megjegyzés:

  1. Mostanában elkezdtek érdekelni a házi készítésű természetes alapú szappanok. Amikor valaki a követőim közül írt egy megjegyzést, és beszúrta ezt a linket:
    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
    Még nem értettem, hogy miről van szó, de örültem, hogy rátaláltam a blogra a szappanok miatt. A játékon valahogy átsiklottam, mert nem feltétlenül szeretnék ingyen ajándékhoz jutni, még ha a blog írója is ajánlja fel. Most elolvastam ezt a játékot, és úgy gondoltam, hogy feltétlenül érdemesnek tartalak rá!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...