A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. január 30., vasárnap

Maszk .... még

Elkészült az a kettő is, amit említettem.
Az egyik a szokásos gipsz alapra készült, a másik pedig egy eredeti alapra. Tavaly hoztam Olaszországból.
Ő pedig az első maszkra hasonlít. :-) Az alapja műanyag, azt hiszem, és ez olyan méret, hogy ténylegesen feltehető fejre, nem (csak) fali dísz. A szalag látszódik a szemeinél :-)

2011. január 29., szombat

Tálca felújítása

Egy gyönyörű tálcát kaptam ajándékba. Nem új, sőt! Nagyon régi, ütött, kopott, de a formája nagyon tetszik, meg tulajdonképpen a színe is tetszett, ezért úgy gondoltam a felújítása során nagyon sok mindent nem fogok változtatni rajta.
Így nézett ki
Először lecsiszolgattam, ahol nagyon lekopott a festék, majd a hibákat kijavítottam fatapasszal. Aztán azt is lecsiszoltam, és a tálca alját kifestettem. Szerettem volna ha olyan hatású marad, mintha pácolt lenne, de a fatapaszra nem fog a pác, ezért akrilfestékekből kevertem színt. Olivát, sötétbarnát és feketét kevertem össze.
Egy nagyon durva sörtéjű ecsettel, egy kevés fekete festékkel megsimogattam a felületet, ettől úgy tűnik, mintha látszana az erezet egy kicsit.



A tálca oldalát sem tiszta fekete festékkel kentem le, hanem abba is kevertem egy kis sötétbarnát. A fogantyúk fa részeit is ezzel festettem le, a fém részeket megcsiszoltam ugyan, de inkább azt is átkentem antik réz és antik arany festékkel.
A szilikon nyomdát most nem festékkel, hanem a füstfólia ragasztójával maszatoltam össze, óvatosan rányomtam a tálcára. Egy kevés száradási idő után füstfóliát simogattam a ragasztóra, majd a felesleget egy durvább sörtéjű ecsettel lesöprögettem róla.

Már csak a lakkozás maradt hátra. A tálca belsejét selyemmatt lakkal kentem le, az odalát fényessel. Hamar megvolt, nagyon szép lett, de közben besötétedett. Vakuval fényképeztem, de így megcsillan rajta mindig, olyan mintha foltos lenne :-) De nem az! Tényleg!


Köszi Kriszti! Nagyon örülök neki! :-)

2011. január 27., csütörtök

Velence

Tavaly jártam Velencében. Életemben először nyaraltam külföldön és egy napot Velencében töltöttünk. Nem is nagyon tudom szavakba önteni mit éreztem. Pedig nem szeretem a vizet, félek tőle, nem is tudok úszni sem, de a látvány ledöbbentett. Kiléptem a pályaudvarról és potyogtam a könnyeim.... Én ilyen szépet még életemben nem láttam. Pedig a házak falát feláztatta a víz, nagyon sok ember tolongott az utcákon, de nekem nagyon tetszett. Vágyom oda vissza ... nagyon.
Végigjártuk az összes árust, a kis utcák rengetegében sétáltunk, készítettem jó pár képet a városról és a maszkokról is. A karneválba nem vágyom, mert az még több embert jelent, de a maszkokat imádom.
A foglalkozáson is fogunk egyet csinálni, már azt mutattam, de még csináltam kettőt, amivel teljesen kész vagyok, és kettő még folyamatban van. Ilyenek lettek.... természetesen mindkettőhöz volt "múzsám" :-)

Direkt van ennyire a szemébe húzva a "kalap"
Igy látszódik a falon
Ez hatalmas lett



 Ilyenek. Persze teljesen pontosan nem tudom és nem is akarom leutánozni az eredeti maszkokat!
Megmutatom az eredetieket is:
Kalapos hölgy! Már nagyon bánom, hogy nem vettem meg, de akkor már kettő a birtokomban volt, valahol  határt kellett szabnom a lelkesedésemnek :-)


Őt pedig az interneten találtam

2011. január 25., kedd

Polgárdi Kézműves Szakkör

Tizenéve, vagy inkább tizenvalahány éve működik Polgárdiban a Kézműves Szakkör.

Rendszeresen vannak foglalkozások, amikor összegyűlnek a lányok, asszonyok egy kis alkotásra. A "vezetőjük" az én Kriszta barátném, aki általában kitalálja, hogy mit készítsenek, milyen alapanyagokat használjanak, milyen technikát tanulmányozzanak. Próbáljuk összeszedni a képeket, történéseket az elmúlt évekből és a honlapomon egybe gyűjteni őket, de elég nehéz. Remélem egyszer - ha nem is teljes mértékben - sikerül a legtöbb képet beszerezni a szakkörökről és a tárgyakról. Az üvegfestésen át, szalmafigurákon keresztül, a tésztakoszorúig mindenféle ötlet megvalósult már....

Múlt hét szombaton a dekupázs volt soron, ahogy mostanában elég gyakran. (Ennek persze én nagyon örülök). Egy tálkát készítettek a hölgyek, ami első látásra egyszerűnek tűnik ugyan, de az élek festése miatt, a nyomdázás és a tálka domborúsága miatt mégsem az. De nagyon szép alkotások születtek.

De ki kell emeljek egyet! Most először jött egy hölgy, aki eddig gobleinezett, most próbálkozott először a dekupázzsal. Hát mit mondjak! Döbbenetet okozott számomra. Természetesen azért, mert valami nagyon jót hozott össze, teljesen beleszerelmesedtem a tálkájába. Persze fotózni még mindig nem tudok rendesen, de azért szerintem látszik, hogy összességében is nagyon szépet hozott össze, és az egyes lépések is szinte hibátlanok! :-)

Örülök neki nagyon!
Ugye, hogy érdemes megpróbálni? :-)

Az elefántok arany kontúrosak
Direkt foltos
Nyomdázás

Pár tálka együtt
 További képek a honlapomon találhatók.

2011. január 24., hétfő

Februári foglalkozások

Februárban két alkalommal lesz foglalkozás. Az egyiken egy festési technikát szeretnék bemutatni, ahogy én csinálom. Egy papírtörlő tartót fogunk készíteni.


Február a farsang hónapja is, plusz ránkfér egy kis "kirándulás" is, így egy Velencei maszk utánzatot alkotunk.

Kétféle háttérrel és fényben fotóztam, de még így sem tudom visszaadni az eredetiségét. Fotóznom kellene tanulni :-)



Még csörgőket szeretnék a fejdíszek végére, remélem sikerül beszereznem :-)

2011. január 21., péntek

Kétfázisú repesztés

Tegnap délután a kétfázisú repesztést gyakoroltuk a foglalkozáson. Készültek kimondottan virágkaspónak szánt vödrök is. Házi gyártású pigmentporokat dörzsöltünk a repedésekbe :-)
Sajnos volt aki nem tudott eljönni, és Attilának is túlóráznia kellett, pedig nagyon vártuk :-)

Dolgoznak

Levendulás kettő is született


Még egy tipp a hajszárító használatára :-))
További képek itt

2011. január 17., hétfő

Madáretető

Hétvégén készült ez a madáretető. Semmi bonyolult nincs benne, rizspapir, kétfázisú repesztő, festék. Nagyon egyszerű, és egy kis tavaszt csempészett a szívembe.

2011. január 16., vasárnap

Még a repedőpasztáról

A kiállításomon nagy sikere volt egy "egyiptomi" padlóvázának. Repedőpasztával készítettem, és tapétával. Egyszer még régebben egy hobbiboltban éjszakai kedvezményes vásárt tartottak, ott vettem potom pénzért az egyiptomi tapétát. Én nem szeretem annyira - bár azóta már többféle egyiptomos alkotásom született - de amikor elkészült nekem is az egyik kedvencemmé lépett elő.



Mivel maradt a tapétából, így készítettem még egy gyertyatartót és egy kis kancsót hasonló technikával.



Leírom hát a lépéseket.
Lefestettem mindegyiket bronz színű metál akrilfestékkel, és kivágtam a tapétából a mintát. Ahol a minta nagyon vékony volt nem is küzdöttem vele, később látjátok miért.

Amikor megszáradt a festék egy adag fekete repedőpasztát felkentem a tárgyakra, oda ahova a tapétát szerettem volna tenni. Próbálgattam folyamatosan, hogy nagyjából csak azon a helyen legyen a paszta, ahova a tapéta kerül. Aztán belenyomkodtam a tapétát. Pont jó így, hogy nem simult rá olyan nagyon. Amikor megszáradt a kimaradt részeket lekentem a repedőpaszta alapozójával. Ennek száradása után pedig a fekete pasztát szépen felkentem mindenhova. Kentem oda is, ahol a tapétát nem vágtam ki rendesen, és még bele a mintába is.
Így lett olyan hatása, mintha tényleg egy eredetileg arany mintázott tárgy mindenhol repedt és fekedetett volna.

A repedőpasztát aztán bronz antikoló pasztával szépen átsimogattam, majd lakkoztam.

A kis üveg kancsót belülről feketére festettem. A nagy vázát még egy kis fehér antikoló pasztával is átkentem.

Nem bonyolult, viszont mutatós.

2011. január 9., vasárnap

Kristály? Gélpaszta?

Ha már készítettem "hamis" kovácsoltvas dolgokat, itt volt az ideje egy "kristály" tányér megalkotásának.
A módszer egyszerű, de a megoldás kikisérletezése több órámat elvett. Elég sokára jöttem rá, hogy milyen legyen, hogyan legyen és ezt miből is tudom megvalósítani. De sikerült.

Próbáltam fényképezni több háttér előtt, ilyen-olyan szögekből, de természetesen nagyon nehéz.
Életben tényleg szép....  :-)




2011. január 7., péntek

Finomvonalas repesztés volt a téma...

... az új év első foglalkozásán. És jól sikerült. Mindenkinek megrepedt és ismét nagyon szép alkotások születtek. Természetesen volt akinek a doboz négy oldalának megrepesztése nem volt elég, még a dobozka tetejét is kezelésbe vette :-)

 Pár kép ide is kerül, a többi pedig itt található.

- Teljesen véletlenül klikkesedett a csapat :-) Rózsaszín, kék és zöld színű csoportokat alkottak :-))

Rózsaszínek

Zöldek

Kékek


A titok nyitja a hajszárítózásban rejlik :-)))



2011. január 4., kedd

Január

Elmaradtam egy köszöntéssel!
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Nem sok babonában hiszek, de azért szilveszterkor is itthon a családom körében alkottam. Biztos, ami biztos, el ne maradjon idén sem az alkotás öröme számomra. Az év első napján is sort kerítettem egy kis festegetésre, ragasztásra, így elkészült a következő foglalkozás bemutató darabja is.
Stílszerűen egy pezsgőtartó vödör. Ami persze nem csak szilveszterkor jön jól, és használható, hanem a közelgő farsangi bulik fontos kelléke is lehet.
Egy lekezelt bádog vödörre dolgoztam, ezért ő nem fog rozsdásodni, és ha valaki virágot tesz bele és kaspónak használja, úgy sem lesz semmi baja.



A vödröt a január 20-i foglalkozáson fogjuk elkészíteni, kétfázisú repesztéssel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...