A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. február 28., hétfő

Bőrhatás

A legújabb próbálkozásom a bőr bevonatú doboz elkészítése. Persze úgy, hogy nincs itthon sem igazi bőr, sem műbőr, tehát én magam akartam megalkotni. Nincs rajta papír és a dekupázs is hiányzik. Azt hiszem sikerült. Nekem is, és a szakavatott "hozzáértőszemű" családtagjaimnak és ismerőseimnek is tetszik.
Egy áprilisi foglalkozásom alkalmával meg is mutatom, hogy készül.


Készült még egy tündéres/angyalos doboz is. A papírt egy kedves barátnőm nyomtatta, a dobozon csak a tündér dekupázs, minden más "kiegészítés". Úgy tűnik most sötétben utazom

Bár a tojásfestős foglalkozásra most csinálom a bemutatódarabot, az nem is sötét :-)


2011. február 26., szombat

Szakköri maszkkészítés

Fehérváron betegségek és túlórák miatt elmaradt a maszk készítő foglalkozás, de aki szerette volna pótolhatta a szakkörben Polgárdin.  Így egy összevont foglalkozás volt. Nagyon szépek készültek, mindenki elégedett volt.






A munkáról további képek megtekinthetők: itt

2011. február 25., péntek

Tavaszváró

Megrendelés volt három ajtódísz a tavasz és húsvét jegyében. Ezeket készítettem...



A másik kettőt nem tudom megmutatni egyenként, mert hiába fotóztam le, elfordítva akarja betenni a képeket. Nem tudom miért és nem is tudom, hol kellene javítani. A képtáramban jól van, elmentettem más néven is, de úgy is ferde... Help!
:-)

2011. február 24., csütörtök

Üvegeztem

Megint szedtem össze pár érdekes üveget a szomszédból :-)
A csajos valamiféle likőrös üveg, a formája is ilyen, csak picit felöltöztettem :-) Akrilfestékkel, Chameleon pasztával, strasszokkal, glitteres ragasztóval. Az üvegeket alapozóval kentem le először.
Kell vegyek parókát még, mert elfogyott most, azért van ilyen nem sok hajuk....
A szőlősön sötétkék üvegfesték van és aranyfüst fólia.  Jó móka volt velük játszani :-)

2011. február 20., vasárnap

On-line foglalkozások

A lezajlott foglalkozások lépésről-lépésre leírásával dolgozom mostanában.
Leírom, képekkel látom el, és meg lehet majd vásárolni. A foglalkozásokon elhangzott tanácsokat is leírom, így otthon is elkészíthetőek lesznek az általam bemutatott tárgyak. A leírásokhoz az alapanyagot, valamint a legszükségesebb hozzávalókat is meg lehet vásárolni, így egy csomagban.

Pl. Egy repesztett doboz leírásához lehet választani, hogy csak a leírást kéri, vagy hozzá dobozt és a repesztőlakkot is.
Festékeket, szalvétákat, papírokat a folyamatosan bővülő shopomban lehet megvásárolni hozzá. (igyekszem....)

Mintának egy leírás, a legelső foglalkozásom keretében elkészült papírzsebkendő tartó doboz. A többi leírás hasonló stílusban készül.

Ezeket a dolgokat én Pentart festékekkel, lakkokkal készítem, a technikák általam kipróbáltak és nekem így működnek. Gondolom mindent lehet másképp, máshogy, mással készíteni, nekem így váltak be, így használom.

Papirzsebkendő tartó
Technika:
antikolás visszacsiszolással, pasztával
Hozzávalók:
Doboz
Alapozó
Szalvéta, festék
Umbra antikoló paszta (pentart)
ragasztó, maszkolószalag, csiszolópapír, szilikonos nyomda, lakk

Alapozás:
A tartónak minden oldalát alapozzuk le Pentart alapozóval. A doboz MDF-ből készült, ezért jóval sötétebb színű a fánál, így két réteget is felhordhatunk a felületre.
Az alapozót ecsettel vigyük fel, majd szivaccsal oszlassuk el, hogy egyenletes rétegben legyen a dobozon.


Elkészítés:
A szalvétából tépjük ki a csík mintát, a szalvéta alapszínével megegyző színűre fessük le a dobozt. A széleire ragasszuk fel a szalvéta legfelső rétegét, majd hagyjuk megszáradni.
A ragasztáshoz széles, lapos fejű ecsetet használjunk, ezzel a legkönnyebb szalvétát ragasztani.
Ha megszáradt a ragasztó, maszkoló szalaggal fedjük be a széleket. A szilikon nyomdához válasszunk a szalvétához passzoló, sötétebb színű festéket, majd óvatosan szivaccsal kenjük be a nyomdát. Határozott mozdulattal nyomdázzuk meg a doboz középső részét.
Minden nyomdázás előtt kenjük be a nyomdát festékkel. Végezzünk próbanyomdázást, hogy lássuk sok, vagy kevés festéket használtunk.
A festék száradása után, kevés vizzel higítsuk fel a vajszínű festéket (vagy valami más, a szalvétával színben harmonizáló világos színű festéket) és kenjük át a maszkolószalagon belüli részt. Így a nyomdánk erős színe visszafogottá válik.

A festék teljes száradása után csiszoljuk át finoman az egész dobozt csiszolóvászonnal, száliránynak megfelelően. Körkörös mozdulatokkal NE dolgozzunk!
A csiszolóvásznakat különböző szemcsenagyság szerint méretezik, minél nagyobb a szám, annál kisebb a szemcsemérete. A lecsiszoláshoz leginkább a 80-tól 120-ig számozott csiszolópapírok a legmegfelelőbbek. Nagyobb szemcséjű csiszolópapírral megsérthetjük a fa felületét.
Majd csiszolás után az umbra antikoló pasztát egy ujjunkra tekert ronggyal hordjuk fel a doboz felületére.

Nagyon kevés mennyiség kell, a rongyra tett antikolóból a felesleget egy törlőpapír segítségével itassuk fel és óvatosan kenjük át a doboz felületét a smirglizéssel megegyező irányban.
Ezután lakkozzuk le a dobozt, majd a lakk száradása után a szalvéta széle és a középső festék találkozásánál maszkoljunk ki egy kb. fél centis csíkot, majd hordjunk fel rá bronz/arany antikoló pasztát. Ezután távolítsuk el a maszkoló szalagot, majd a paszta száradása után lakkozzuk le újra a dobozt.


Boda Gabriella

2011. február 11., péntek

Dobozoltam

Sötét alapra dolgoztam, egyrészt mert tetszik, másrészt, mert kiváncsi voltam hogy mit lehet belőle kihozni. Még van ötletem, amit szeretnék kipróbálni, de egyelőre ezt a két dobozt alkottam most.




Ezt a kulcstartót pedig még január elején csináltam, csak nem volt nálam, ma kértem el a fényképét :-)


2011. február 10., csütörtök

Megjelent

Megjelent a Dekor Magazin következő száma.


Az on-line újság előfizetésére és letöltésére itt van lehetőség.

Az általam készített darabok: manójelmez, jéghatású pohár, könyvtámasz, háncs dobozka gyurmadísszel, gipsz szívek. Remélem hasznosnak bizonyulnak az ötletek, a technikák.
Jó lenne látni az újságból merített technikákkal készült tárgyakat is a kedves olvasóktól! Várom, várjuk a képeket!
Jó lapozgatást, és jó munkát!

2011. február 7., hétfő

Pár dolog...

... amit az ovis farsangi bálhoz, a tombolára készítettem. Tavaly is kicsi gipszfejeket csináltam, idén sem maradhatott el, és pár más dolog még elkészült.

Nagy doboz, repesztve

Mini doboz


Kerámia tartó
Kb. 12 centisek a fejek :-)

2011. február 5., szombat

Ismét alkottunk

Egy viszonylag nehéz technikát mutattam be a foglalkozáson csütörtökön. Hivatalos nevén pittorico, magyarosítva árnyalásos festés, festegetés. Sok gyakorlást igényel, ennek ellenére szerintem nagyon jó kis darabok születtek!
Természetesen voltak különcök :-) Ők dobozt csináltak, ráadásul még a tetejét is megrepesztették.

Tündi dolgozik

Festenek, vágnak


Alakul...


Hajszárító :-)))
További képek itt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...