A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. május 27., péntek

Időpontváltozás

A következő foglalkozás - a június 9. csütörtöki nap helyett - június 8-án, szerdán lesz. Ugyanúgy 17.00 órakor, ugyanott, csak egy nappal előbb.

A program pedig ismétlés és pótlás. Jelentkezni lehet e-mailben, a megjelölt technikával lehet!

Az eddig felmerült témák:
- volumix paszta
- repedőpaszta
- gélpaszta (üvegtányéron)
- frottage technika (a kulcstartót készítettük így)
- és egy új technika, amire szintén lehet jelentkezni: bőrhatás fa dobozon,
- vagy bármi, ami az eddigi foglalkozásokon bemutatásra került.

Az elkövetkező héten nem leszek elérhető sem telefonon, sem e-mailban, de a beérkezett jelentkezéseket visszaigazolom egy hét múlva.

Volumix paszta

Tegnap a foglalkozáson a volumix pasztával ismerkedtünk, aminek felhasználása első ránézésre nehéznek tűnt, aztán kiderült, hogy nem is olyan nehéz vele dolgozni és nagyon feldobja a tárgyakat.
Egy nagyon egyszerű márvány utánzatos festést is megmutattam, amiről megállapítottuk, hogy a gyakorlás itt is sokat segít, mint ahogy minden másnál :-)


Előkészületben




Árnyékolás





Koncentrálnak




Márványosan, 3D-ben

Nem sok képet készítettem, és az sem lett mind jó, úgyhogy egyelőre elégedjetek meg ennyivel :-)

2011. május 26., csütörtök

Dekorkavics, ásványpaszta

Az ásványpasztáról már írtam, dicsértem és most megint csak dicsérni tudom. A sokféle felhasználása mellett én most kültéri díszeket csináltam vele.
Egy szélcsengő műanyag virágcserépből

Kerti leszúró virágokhoz, vagy csak úgy hungarocell formákból


A dekorkavicsot is sokrétűen lehet alkalmazni, dekupázshoz kiegészítésnek, dobozok díszítésére, vagy mozaik kiegészítéseként.








Számtalan színben és méretben kaphatók a hobbiboltokban...

2011. május 24., kedd

Kartonragasztó

Egy zselés állagú ragasztó, ami nem áztatja el sem a vastagabb papírokat, sem a textilt. Nagyon erős, gyorsan is szárad, nem csak dekupázs, hanem a scrapbook technikához is jól használható.


A papírt és a virágok szirmait is ezzel a ragasztóval ragasztottam fel, és az apró kis díszeket is. Dobozon is jól mutatnak ezek a virágok. Itt is scrapbook papírt használtam, a kartonragasztóval dolgoztam.

De textilt is ragaszthatunk dobozra, képkeretre, legyen az fából, vagy kartonból. Ha a lakás dekorálásához használt textilekből van maradékunk, készítsünk kiegészítőket.

Felül papír, alul szaténszalag.
A termék természetesen Pentart, megvásárolható a hobbiboltokban. Papír ragasztása esetén a lakkozás csak oldószeres lakkal történhet!!

2011. május 23., hétfő

Színes repedőpaszta

Bővült a színválaszték repedőpasztákból a Pentacolor Kft-nél. Tavaszi színek is lettek a fekete, fehér, zöld és vörös mellé.
Készítettem pár mintadarabot, ahol pasztaként is használtam ezt a terméket, valamint repedőfestékként is.

Pasztaként, dekorkaviccsal variálva
Akinek nehezen megy az egyfázisú repesztés, ezzel a termékkel kárpótolhatja magát, hiszen vékonyan, ecsettel felkenve úgy működik, mint a festékek.
Mutatom is miről beszélek.

Képkeret lilával
Közelről
 A képkeretre lehet vastagabb rétegben is itt-ott felhordani a pasztát, néhol vékonyabban. Ahogy látszik is utólag egy kis bézs festékkel maszatoltam át a sarkokat.

Dobozkák  
A dobozokra vékonyan kentem fel, így is gyönyörűen megrepedt. Természetesen a doboz először kapott egy alapszínt, amire a festék száradása után felkentem a repedőpaszta alapozóját. Amikor az is megszáradt ecsettel vittem fel a pasztát. Ha ezt az egyfázisú repesztőlakkal készítettem volna, nem biztos, hogy ilyen szépre sikerül. :-) Itt is utólag picit foltoztam éppenhogyfestékes szivaccsal.

Az új színválaszték jelenleg ez: citromsárga, narancssárga, zöld, lila.
A termékeket a Pentacolor Kft. kiskereskedőinél lehet megvásárolni.
Jó munkát!

2011. május 22., vasárnap

Születésnap

Na nem az enyém... még. Kriszta barátnőm lett ma ? éves. Ikrek. Mint én. Ebből adódóan nagyon jól megértjük egymást! :-) Neki készítettem ezt a vázát. Herendi majolika alapra készült, levegőn száradó gyurmával, szalvétával és sok-sok festéssel, egy kis repesztéssel. Örült neki nagyon! Én meg annak örültem, hogy ő örül :-) Tényleg jól kiegészítjük egymást :-)





2011. május 19., csütörtök

Terrakotta paszta

Bár már említettem a terrakottapasztát most arra szeretném felhívni a figyelmet vele kapcsolatban, hogy kültérre is alkalmazható. Egy műanyag virágcserepet bevonva a pasztával, annak száradása után egy vízálló "agyag" cserepet kapunk. A pasztát utólag fehér antikoló pasztával óvatosan átsimogathatjuk, így nem lesz annyira homogén színvilága.
Használhatunk a cserép díszítéséhez levegőn száradó gyurmát, madzagokat, kreativitásunkat :-)


Egy nagyobb hungarocell golyót bevonva, sodrott zsinórral díszítve kerti díszeket készíthetünk. A képen egy eredeti, igazi agyaggolyó, és az enyém, a hungarocell.


Persze a lakásban is méltó dísze lehet a falunknak. Készítsünk téglamintát az ajtó fölé, provance-i stílusban akár. Én így készítem a téglamintát:

Ez itt egy hungarocell tábla, amit itt lefestettem szürke festékkel. Hétvégén a Pentacolor Kft. bemutatóján 3d port kevertünk ki szürke festékkel és azzal alapoztuk le a táblát. Így eltüntettük a "sejtecskéket", és kicsit leomló vakolat hatását keltettük.
Papír maszkoló szalagot használtunk. Hosszában téptük félbe, úgy ragasztottuk fel, hogy a "fuga" se legyen szabályos.
A téglamintát aztán terrakotta pasztával töltöttük ki. Spatulával hordjuk fel a pasztát a felületre, simítsuk el. Ha a hungarocell táblát használjuk falidísznek, készítsünk hozzá még 2-3 db-ot, majd egymás mellé téve a falon is jól mutatnak. Kiegészíthetjük papírmasé virágcseréppel, vagy a téglamintába, még a paszta száradása előtt készítsünk "pecsétet". Hurkapálcával írhatunk is bele, vagy nyomdázzuk meg.

Végül egy stencilezett darab. Az első réteg száradása után terrakotta pasztát hordjunk fel stencil segítségével. Umbra antikolóval kenjük át a felületet, miután mindkét réteg megszáradt.

2011. május 13., péntek

Herendi bonbonierek...

.... készültek tegnap a foglalkozáson. Rizsszalvétát, füstfóliát is használtunk, nagyon szépek lettek.  Sajnos a csoportképről lemaradtam, mert mire észbekaptam, már a fele társaság elment. De kilenc teljesen hasonlatosra sikerült, ugyanolyan papírt használt szinte mindenki :-)

Kakukktojás

Munka




Száradási folyamat.... kreatívan :-)



További képek a szokásos helyen...

2011. május 9., hétfő

Az MDF-ről

Hallottam, hogy sok embernek nem szimpatikus az MDF-lapból készült dobozok, díszíthető tárgyak. Mert sötét, mert alapozás mindenképp szükséges hozzá. Pedig az MDF hivatalosan: "...kitűnően marható, festhető, lakkozható. ...." "...Miután az MDF gyártása során az alapanyag részecskenagysága jóval kisebb mint a faforgácslapé, ezért is az MDF felülete csiszolást követően is sokkal simább, így lesz sokkal szebb felület laminálás vagy lakkozás után!..." Tényleg így is van! Ráadásul nem vetemedik, nem szálkásodik.

Alapozásra tényleg szüksége van, kétszer. Legalább. Azért, hogy a festék már egy rétegben is befogja.
Én ecsettel és szivaccsal alapozom az MDF tárgyakat. Felkenek ecsettel egy adag alapozót, aztán szivaccsal megtunkolom. Így nem lesz csíkos. Ezt kétszer megteszem, lehet csiszolni és már mehet is rá az akrilfesték.


Pácolni nem lehet csak, viszont ha valaki a fa erezetét szeretné látni, akár festhet is rá. Akár így:


Akár így.

Szóval bátran, használjátok az MDF-et is a többi ismert alapanyag mellett, én nagyon ajánlom!

2011. május 1., vasárnap

Kipróbáltam a Stamperia termékeket

Egy részüket legalábbis. Mindenre sajnos még nem volt időm. Persze ötvöztem az általam használt termékekkel, festékekkel, de nagyon örülök, hogy ezentúl beszerezhető lesz a sokféle papír, stencil, nyomda és az érdekesebbnél érdekesebb vegyszerek.
Hát lássuk mi micsoda :-)

A tegola, a papír, a stencil olasz. Az üveg, a festék, a gyurma (levegőn száradó) itthoni, a kert saját :-)





Scrapbook papírból nem csak albumokat lehet készíteni, hanem díszeket dekupázsolni, vagy mondom inkább, hogy kasírozni, tépni, égetni, festeni. Ezek valamiféle falidíszek lettek. Egy csajos és egy pasis.A papír, a festék olasz, minden más magyar, akár bolhapiacos is. A szív mindenképp. Egy gomb volt. Műanyag, így ollóval simán levágtam a hátuljáról a "lyukat", megfestettem, lakkoztam, ragasztottam.




Hát ezen minden van, ami szem szájnak ingere. Legalábbis az enyémnek. Feszített vászonra készült, montázsos kép. Rizsszalvéta, rizspapír, volumix paszta, nyomda Stamperiától, repedőpaszta, finomvonalas repesztő Pentacolortól.Talán látszik, hogy a nő fejénél lévő borostyánlevél 3 dimenziós, ahogy a hegedű is. És ez nem csak az árnyékolásnak köszönhető, hanem a pasztának is.


Scrapbook papír, vagy kétoldalas papír. Akárhogy nevezzük, csodaszépek és mivel a két oldala harmonizál egymással, így a kreativításnak a példányszám szabhat határt :-) A doboz tetején a kétoldalas papíron azért még van egy nyomtatott kép és  dekupapírból kivágott virágok is.



Műanyagra is jól lehet dolgozni, megfelelő alapozás után. Ez a kínáló tál is műanyag, 3dimenziós levelekkel, márványhatású festéssel, rizsszalvétával. A május 26-i foglalkozásom bemutató darabja.(A szép egyenes szürkés vonalak a nap és a fű hatása :-) Árnyék :-) Gondolom látszik :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...