A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. július 31., vasárnap

Az elmúlt héten ....

.... mindenfélét csináltam.... ami nem munka. Mármint nekem. Mert egy kis szabadságot kértem magamtól és mivel nagyon rendes is vagyok, kaptam is :-) Így nem nyúltam semmilyen papírhoz, szalvétához, ragasztóhoz.
Inkább egy kicsit a kertben tevékenykedtem. A sok esőtől teljesen elburjánzott a gaz a kis kavicsos úton nálunk, így azokat szedegettem ki és töltöttem fel kaviccsal. 
Még nem értem a végére...
Pici fiammal voltunk a Tropicariumban is, vonattal. Nagyon élveztük mind a ketten.
"Jaj, anya, ne fotózz már mindig..." :-)))
Lett egy új hobbim is. Nincs köze papírhoz, dekupázshoz. Festéshez annál inkább. Említettem már, hogy itt van egy régi kápolna, amit most újítgatnak a lakók. Reméljük, hogy az épület rendbetételére megnyerünk egy pályázatot, addig is az apróságokat, amit lehet, helyrehozzuk. Én restaurálok. A múltkor a gyertyatartókat, most pedig szobrokat.
Ő volt a legkevésbé kopott:


Ilyen lett

Most pedig ő vár arra, hogy rendbe tegyem.

Rajta egy kicsit több a tennivaló, mivel egyszer már leeshetett, és törött le belőle kis darab. Ha kész lesz, őt is mutatom, meg a harmadikat is.

Még egy dolog van. Játsszatok Ancsámnál....
Érdekes szösszenet, hogy amikor én ismerkedtem a dekupázzsal, ő már művelte azt, és ismeretlenül is elhívott hozzá, hogy megmutasson egy-két alapdolgot. Azóta ő már varr, szappant önt, persze dekupácsol is.

2011. július 25., hétfő

Egerben...

.... minden lehetőségünk adott volt egy kellemes, alkotós, kikapcsolódós hétvégéhez. A vendégház 6 csillagos volt, az idő napsütéses, esőmentes, a társaság nagyon vidám és lelkes, az egri borok finomak, és maga a belváros is hangulatos volt. 

Pénteken délelőtt érkeztünk meg a szállásra, előtte kicsit várostnéztünk, mire megtaláltuk, de szerencsére mindenkit odanavigáltunk a "tetthelyre". Elfoglaltuk a szobáinkat, kipakoltunk, megebédeltünk, majd mindenki megkapta a kis saját csomagját, amiben a díszítendő tárgyak mellett a használandó eszközök, rizspapír, szalvéták, ragasztó, és paszta, valamint egy kis ajándék kapott helyet.  
 Délután aztán nekiálltunk az MDF doboz elkészítésének. Festettünk, viaszoltunk, ragasztottunk, csiszoltunk-csiszoltunk, gyurmáztunk. 
 Közben jókat beszélgettünk, dinnyéztünk, nevetgéltünk, este pedig pihenésképp a Szépasszony völgyében ettünk és boroztunk.... Már aki nem vezetett, mert a sok nő csak három kocsiban fért el, így a sofőrök a beszerzett borokból kóstoltak már a házban :-) Köztük én is. :-)
Szombaton a fél tizes kezdés helyett, fél nyolckor álmosan és kócosan szép halkan ballagtam kávézni a közös helyiségünkbe - gondoltam, nehogy felébresszem az alvókat -, benyitva aztán meglepődtem. :-) Majdnem mindenki ült és festegetett, még csiszolt :-) Közben reggeliztünk a közösen vásárolt, és hozott finomságokból, és elkezdődhetett a teljes napos alkotás, amihez még csatlakoztak olyanok, akik csak egy napra tudtak eljönni. Így a jól felduzzadt társaság belekezdett.
Dolgoztunk üvegen papírral, dobozon füstfóliával, hungarocellen hópasztával és mindennel, ami a kezünk ügyébe került :-) Ezen a napon szinte minden Pentart terméket felhasználtunk, ami csak létezik :-))
 A legfiatalabb alkotótárs egy 11 éves fiú volt, aki meglepően ügyes volt, és gyors. Alig győztük vele az iramot, amit diktált, minden művelettel ő volt legelőször kész. :-)
 Közben megfőtt a gulyáslevesünk is, ami nagyon finom lett.

Ebéd után folytattuk az alkotást, este nyolc óráig meg sem álltunk, a felajánlott pihenőidőt a lelkesedés nem engedte kihasználni :-)
A szombat esti program között volt teraszon borozgatás, várban előadás megtekintése, és esti városnézés - palacsintázással egybekötve - is.
Vasárnap reggel a fél nyolcas kávézásnál már nem is csodálkoztam, hogy a munka már folyik :-) Kis csinosítgatások, lakkozások az előző napon készült darabokon. Aztán kezdődhetett a bödönprogram. Bádogon, papírral, festékkel, érdekes hatásokkal. Amikor végeztünk, hamar összepakoltunk és megebédeltünk. Volt még gulyásleves, padlizsánkrém, körözött, cukkinislepény, juhsajtok...... 

Fél háromkor indultunk hazafelé, még mindig szép időben, bánva, hogy már haza kell menni. Még maradtunk volna pár napot. De majd jövőre talán hosszabb időre mehetünk, többek kérésére :-)
Köszönöm nektek, hogy ilyen jó hétvégém volt, nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy megismertelek titeket!

Képeket folyamatosan töltöm fel ide, és még Gabinál is olvashattok beszámolót és nézhettek képeket!

2011. július 21., csütörtök

2011. augusztusi foglalkozás

Augusztus 13-án egész napos foglalkozás lesz nálam, a kertben, eső esetén a fedett teraszon. Két, elég szöszölős tárgyat fogunk készíteni, egy fali ékszertartót, és egy faliképet.
Bővebb információt itt olvashatsz!


Szeretettel várom az érdeklődőket!

2011. július 18., hétfő

Zamárdi

Itthon vagyok ám, megvagyok! :-)
Hát Zamárdiban minden volt, jó is rossz is, de hálisten úgy alakult, hogy a jó volt a végén, így minden rosszat az ember elfelejt :) (nem sok dobozt hoztam haza)
Szombaton még nem is volt semmi baj, de vasárnapra kicsit szelesebb lett az idő, így kb. 8-szor fújta el a sátrunkat (vagy inkább pavilont, azt kaptam), vitte a dobozokat a szél, de egyiknek sem lett semmi baja.
Nagyon fárasztó két nap volt, nem volt tömeg, de szinte mindig ült valaki az asztalomnál, tegnap estére meg egy rohammunka még beesett, mert voltak lusta pincérek, akik a kész "Zamárdis" táblát akarták, nem pedig csinálni. Így kénytelenek voltunk mi a fiammal és a barátnőmmel festegetni :-)

A gyerekek tüneményesek voltak, senki nem hisztizett, gyönyörűen csinálták, amit mondtam, volt aki nagyon precízen, szép lassan dolgozott, többen kettőt is csináltak, volt aki hármat, hogy a barátnőinek is vigyen...  Ragasztgatták a kagylókat, csigákat, festettek, vágtak, "töcsköltek".... szóval ügyesek voltak.
Pár kép az alkotásaikból, szombatról, mivel vasárnap elfelejtettük elvinni a gépet.
Nem volt nagy tömeg, pedig elég sok minden szórakozási lehetőség közül lehetett választani.
Gyönyörű volt a naplemente.... bár én csak már így a fényképen láttam, a nagyfiam fotózta :-)
Nagyon különleges ellátásban is részesültem. :-) Ilyet is kaptam az egyik vásárlómtól :-)
(nagyon finom volt, köszönöm szépen! )

2011. július 15., péntek

Stencilmánia?

Gondoltam lefotózom a maradék vásárfiát, amit eddig még nem tettem meg, és vigyorral a képemen konstatáltam, hogy tényleg ez a stencil a szerelmem :-)
Mutatom....
Dobozszett fehérrel




Konyhai akasztó, kéztörlő tartóval
Szintén, ámbár antikolva
Stencil nélkül? :-)
Karkötők így-úgy-amúgy
Röpkeség lilában...
.... bordóban.

Hát ennyi :-)

2011. július 14., csütörtök

Sorsolás

Nahát! Ezen is túl vagyunk, és mondhatom nagyon kellemes meglepetést okoztatok nekem. Nem gondoltam volna, hogy ennyien jelentkeznek a játékomra, ennyi mindenkinek tetszik majd a dobozom.
Nagyon köszönöm mindenkinek és szeretettel gratulálok......

(a random org-on beírtam a neveket, abban a sorrendben, ahogy jelentkeztetek, itt vár arra, hogy rákattintsak és átvariálja nekem a sorrendet.... remélem sikerül.....)

.......... rozfinak

A dobozt hétfőn adom postára, mert hétvégén nem szeretem, ha ott áll és várakozik. Addig majd egyeztessünk, kérlek jelentkezz! :-)

A többieknek nagyon köszönöm, hogy velem játszottak és ígérem lesz még ilyen, vagy hasonló, vagy teljesen másmilyen játékom. Addig is nézelődjetek nálam!
(az óra nem jól működik a random.orgon..... esküszöm most július 15. van. és 0 óra 12 perc)

Zamárdira készülve

Mint már említettem hétvégén Zamárdiban leszek, ahol foglalkozást is tartok, főleg gyerekeknek, és lesz egy-két doboz is nálam, amit árulni fogok.
Szemezgetek most ezekből:
Kék-fehérben
Ez a stencilforma a szerelmem :-)
Mondom..... ugyanaz a stencil
Ezeken a dobozokon is a kedvenceim vannak. Ez a szalvéta, a
hölgyeményes papír, a nyomda, a metálfesték...
Mini macisok
Szóval én ott leszek a dobozaimmal, a zamárdis emlékplakett készítő tudományommal és remélem a jó idővel....

Holnap pedig sorsolás!! :-)

2011. július 12., kedd

Még egy díj

Nem is hiszitek mennyire sokat számít nekem ez. Kaptam még egy díjat. Ezt most Kittitől. Nagyon örülök neki! Nagyon jó érzés tudni, hogy valaki akkor is gondol rám, amikor nem is hinném. Nagyon köszönöm Kitti!!


A díjhoz járó feladatok, amiket én is teljesítek, és tovább is adok....

A díj szabályai:

1. Köszönd meg annak, akitől kaptad.
2. Írj egy posztot.
3. Küldd tovább 12 blognak, ha annyit érdemesnek tartasz.
4. Értesítsd a kiválasztott blogokat.

Akkor kezdjük:
Varrósok:
dius (az övét most kezdem olvasni, de nagyon tetszik)
Ancsámnak (most éppen varr, vagy szappant önt? már nem is tudom )
Gaby Erika (őrá is most találtam rá, miután ő rám :-)
Andelita (nem is annyira varrós, mint csomót, de az ötletei előtt fejet hajtok)
manófaktúra (mert nagy manó és tündérrajongó vagyok)
festős:
Tibandi (csak mert nagyszerű, amit csinál)
Egyéb:
Barbara (akinek a gyöngyeit élőben is csodálhatom)
Luca (mert az ő blogja más, mint a többi)
Bea: (mert az ő blogja tényleg teljesen más, elgondolkodtat...)
Gabinak (mert megérdemli)

ez most 10 egyelőre, de csodálom a scrapbook készítőket, a keresztszemeseket, és a gyöngyösöket is! :-))

Pentart játék a facebookon

Örömmel írom, hogy a Pentacolor Kft. jó kis játékot talált ki a facebookon, ahol mi, az alkotni vágyók és hobbyzók játszhatnak, az általuk készített alkotásaik képeit beküldve, értékes nyereménycsomagot nyerhetnek!
Én személy szerint ezen most nem indulok, de ti mindenképp.... A hadititok, hogy ez nem csak egyszeri alkalom lesz, mindig más, úgyhogy érdemes lesz többször is játszani!

2011. július 7., csütörtök

Zamárdi Családi Hétvége


Július 16-17-én remélhetőleg jó időben találkozhatunk Zamárdiban a strandon.

Kisgyerekek, felnőttek mindenki jöjjön! :-)

2011. július 5., kedd

Porcelán átalakulás


Mivel nincs fényképezőgépem a héten - a nagyfiam külföldiában nyaral és vitte magával - így a gépen kotorásztam, és azt hiszem ezt az átalakított kannácskát még nem mutattam.
Egy porcelán kanna volt, nem tetsző mintával.
Alapozást követően, fehér festékkel lekentem a kannát, a fülét, a csőrét és a tetejét pedig ásványpasztával vontam be.
Fehér alapú szalvétából tépkedtem ki a mintákat és felragasztottam a fehérre festett részre. Száradás után pedig a finomvonalas repesztőlakkot használtam. A repedésekbe umbra antikolót maszatoltam. Végül oldószeres fényes lakkal lelakkoztam.
Nem olyan bonyolult, kis egyszerű, de mutatós lett. Természetesen nem az enyém :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...