A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. augusztus 30., kedd

Csipkeasztal

Mondtam már, hogy mostanában dekoros, otthonos blogokat bújok? :-) A számtalan tök jó ötlet egyike egy csipkeasztal (KicsiHázKatánál), ami nagyon megmozgatta a fantáziámat.

Ikea asztalom még csak-csak van, na de se csipke (legnagyobb bánatomra), se szórófejes festék. Csak akrilfestékek tégelyben, ecsetek, nyomdák. Szóval kicsit megvariáltam.
Az asztalt nekem le kellett csiszolni, mivel a lakásban már majdnem mindenen ott a "kéznyomom", vagyis a hobbimé, a munkámé, a dekupázsé, ezen belül a festékpöttyök, lakknyomok és minden más :) Szóval csiszoltam.

Szép, nem? :-) Kék folt nem volt rajta, napcsillanás az.
Csiszolás után pedig jól lefestettem (aztán újracsiszoltam, mert a festék jól kiemelte, amit a tenyerem nem érzett, mikor áttörölgettem), szóval kétszer átfestettem barna, sötétbarna és egy kis okker akrilfestékkel.
Amikor megszáradt, előkaptam a szilikonos nyomdáimat, fehér festéket és hajrá. Nekiálltam nyomkodni. Először gondoltam valami mintára, hogy csak egy futót festek rá, de aztán rájöttem, hogy az nem lesz az igazi. Így nyomtam mindenhova, ahova értem, egymás mellé, egymásra, nagyon és éppenhogy!
Nekem ilyen lett a "csipkeasztalom", de nekem tetszik!
:-)

Blogok dekorral, ötletekkel, mindenfélével

Valamikor a "fészen" (tinis szleng szerint) rátaláltam egy két oldalra, ami dekorálással, ötletekkel van megtömve. Blogokat takarnak az oldalak, én meg persze nézegetem. Kattintgatok jobbra-balra, és már egy csomót bejelöltem, követem, lájkolom, ajánlom, játszom :-) Mindent, amit csak lehet.
Most mutatok egy párat, megpróbálom összeszedni :-)

Újnak tűnő blog, de nagyon jó! Neki van még egy.
Mostanában ezeket lájkoltam :-) Nem semmi, nem?

Kézművesek Találkozóhelye, Jagusa boltja / Egyedi kézműves ajándék, Lek-Vár-Lak Nagybörzsöny, Country Komfort, Pentart termékek, Boudoir, Magyar Kézművesek Boltja, Folt Bolt, rothaniko.hu, Ékszer , és minden más licit, Spektrum, Sensimilla Fashion, ÁGY-ASZTAL-TV, Dekorella - dekorella.hu, Bútortuning.hu, TÉRKULTÚRA, OtthonKommandó, Garázsvásárok, Ószeres blog, Gerdushi Design, Szabad a Vásár, A Mi Otthonunk magazin, Otthon és dekor, INSPIRÁCIÓK LAKBERENDEZÉSHEZ, Pipitér Ajándékbolt Göd, Csomózott karkötők, A vidéki otthon, Kicsi Ház

Kattogjatok, nézelődjetek, ne csak én lopjam a napot :-))

2011. augusztus 25., csütörtök

Ajtódísz a teraszomra

Ezek a lakásos, dekoros blogok teljesen lázba hoztak. Ma nekiálltunk és összepakoltuk (a nagy fiammal) a teraszt. Mindig szoktam persze, de most aztán teljes nagytakarítást csináltam, a szekrényből is kipakoltam.
Ez elvette a napom jó részét, így egyelőre a régi ajtódíszemet, ami mályvás színű volt, cseréltem le erre a fehéres, kékes, barnás árnyalatúra.


Mivel ilyen meleg van, nem sok időbe tellett, a napon tényleg gyorsan szárad minden.
A koszorút country kék festékkel lekentem, majd fehér repedőpasztát halmoztam fel rá, alapozó használata után persze. Aztán kékkel, barnával átsikamikáltam, kis szivaccsal.
A hungi golyókat fehérre, barnára, és kékre festettem, antikoltam.
A szív is hungi, azon egy madárkás szalvéta egy részlete van. A madárka túl nagy volt, de a szalvéta színei nagyon tetszenek.
Összeragasztottam mindet ragasztópisztollyal, egy darabka bőrmadzagot is a hátára és már mehetett is fel az ajtóra.

Holnap muszáj leszek venni egy (vagykettő) spray-s akrilfestéket, mert van egy rattan ülőgarnitúrám, ami úgy döntöttem fehér lesz. A szekrény is, ahhoz meg majd másmilyen festéket veszek.
Most nagyon megtetszett a fehér, de mivel az én lakásom inkább melegebb, terrakottás, barnás, zöldes árnyalatú, így nagyon nem tudom variálni. :-)
De a terasz még talán belefér :-)

Hirtelen ötlettől...

.... vezérelve tegnap délután, miután egy csomó lakásos, otthonos, dekoros blogot megnézegettem, úgy döntöttem én is teszek már valamit a kis lakásom érdekében. Találtam itthon pár, különböző méretű hungarocell (vagy nikecell?) képkeretet, és úgy gondoltam, hogy különböző színű kereteket készítek és teszek bele pár családi fotót.
Aztán ahogy csinálgattam rájöttem, hogy ugyanolyanra festem őket, mert úgy mégiscsak jobban tetszik. Aztán arra is rájöttem, hogy családi fotók szinte csak a gépen vannak, nyomtatni nem tudok itthon, és különben sem menne ezekhez a keretekhez a rendes fotó, így szalvétákat ragasztottam bele.
Beszereztem úgyis pár új, gyönyörű szalvétacsomagot, de eddig még nem találtam a helyüket. De most igen. Szerintem nagyon hangulatos, jól mutatnak az előszobám falán.
Próbálom ám én is a fotózást, de nem nagyon jön össze, nagy fiam még alszik, így marad ez a kép, amin azért a lényeg látszik. :-)
Most pedig megyek teraszt pakolni, és átrendezni :-))

2011. augusztus 24., szerda

Diavetítés

Készítettem két diavetítős bigyót ide jobbra :-)
Az egyik a kápolna újranyitási ünnepsége, a másik pedig buborékok. A nagyobbik fiam fotói :-)
Nézzétek!

2011. augusztus 18., csütörtök

Ajtódísz a kápolnára

Gyors ajtódísz készült még a holnapi kápolna újranyitáshoz.


Egy szalmakoszorúra borostyánleveleket ragasztgattam, majd hajlakkal fényesítettem. :-)
Egy hungarocell lapból kivágtam egy kereszt formát, levegőn száradó gyurmából, nyomóformával kis mintákat nyomkodtam. Száradás után felragasztottam a keresztre, majd a szalvéta fehér rétegét tépkedve, ráragasztottam a gyurmára és a keresztre. Így stabilabb is lett a ragasztásom, és a gyűrődésektől kis fa hatást értem el a keresztnél.

Természetesen a fa hatást a színekkel is kiemeltem. Feketével lefestettem az egészet, majd barnával még csíkoztam.
A végén pedig az arany metál pasztával kiemeltem a széleket és a dombormintát.
Nagyon gyorsan megvoltam vele, a főszervezőnek nagyon tetszik! :-)

2011. augusztus 15., hétfő

Még egy

Őt meg teljesen elfelejtettem megmutatni, pedig már a múlt héten készen volt. Ő volt a legjobb állapotban a felújítandó szobrok közül, ezért aztán el is felejtettem fotózni eredeti állapotában.
Nem is volt vele sok dolgom, csak egy alapos súrolás után átfestettem.
Pénteken lesz itt nálunk a kápolna újranyitása, misével, terített asztallal....





Ilyen messziről készült kép van festés előtt  



Mindegyik szobrot fényes lakkal lakkoztam, az csillan be a felső képen.

2011. augusztus 14., vasárnap

Baba született ...

... egy kedves ismerősöméknél. Készülünk látogatóba, és természetesen készítettem ajándékot. Nem is én lennék, ha a vásárolt ajándékot nem valami sk dobozban vinném :-)


Először is fogtam egy jó méretes dobozt, és leszereltem a kapcsokat, majd lefestettem kék színűre.
Utána kicsit "antikoltam" barna és fekete festék keverékkel, száraz ecsettel és néhol nem annyira száraz ecsettel.

Fejben gyorsan megterveztem a mintát és ki is vágtam egy sima géppapirból. Maszkoló szalaggal rögzítettem, majd tejeskávé színűre befestettem. Néhol segítettem a kezemmel is, jól ráfogtam a dobozra a papírt, hogy ne menjen alá a festék:

Amikor megszáradt barna festékkel megárnyékoltam a szív formát és a szalag formáját is. Aztán beleragasztottam a szív formába a kivágott mintát, és azt is megárnyékoltam. Egy sima irodai lyukasztóval kilyukasztottam még egy papírt (afféle stencilként) és ide-oda rakosgatva óvatosan, szivaccsal csináltam pöttyöket tejeskávé színnel.  Végül beleírtam a szalagba a fiúcska nevét, majd lakkoztam.
Nagyon tetszik ez a színösszeállítás és a minta, már készítettem hasonlót, de azt mégis kicsit másképp.

2011. augusztus 10., szerda

Szeptember

Még nyár van ugyan, de olyan hamar itt lesz a szeptember. Kezdődik a tanév, és folytatódik a dekupázs tanfolyamom is Székesfehérváron. Az első foglalkozás szeptember 8-án lesz, csütörtöki napon, délután 5 órától.
Egy alulról repesztett üvegtányért fogunk elkészíteni, hozzátoldva egy "talppal".
Részletek és jelentkezés itt.


2011. augusztus 8., hétfő

Blogverseny

Indultam egy blogversenyen. Csak úgy, kiváncsiságból :-)
Ha olvasod a blogomat, és tetszik, megteheted, hogy szavazol rám. :-)
Ezen az oldalon kell szavazni

Itt keress: (mondjuk nem tudom miért ide lett beosztva.... de most úgyis tényleg ez az életem)

2011. augusztus 4., csütörtök

2011. augusztus 1., hétfő

Restaurálás (felújítás)

Elkészültem Szent Antal szobrával is. Jó sok munka volt vele, még szobrászkodnom is kellett, mert hiányoztak belőle részek. De elég jól sikerült, most már lakkozva is van, hogy méltó helyét elfoglalja a kápolnában.

Ilyen volt

Ilyen lett
A gallérok hiányoznak
Megszobrászkodva
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...