A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2012. január 31., kedd

Szakkörben jártam

A Polgárdiban működő kézműves szakkör folytatódik ebben az évben is. A helyben lakó lányok, asszonyok, nagymamák járnak össze kis közös alkotásra, kikapcsolódásra.
Egy nagyon egyszerű ajtódíszt csináltam én is, nagyon tetszik, pedig nem szerelmesnapozok, de ez most nem is olyan nekem. Csak épp szívecskés. 


Krisztinám magyaráz :-)
Ők meg alkotnak:
Sárgás-zöldes-tavaszias szekció:
Szerelmes-pirosas:

2012. január 30., hétfő

Ez is kreatív

Ma ezen dolgoztam :-)
Kiskutyák ajándékba elvihetők!
Mindjárt itt a második naaagy szeretet ünnepe, kérjél ajándékba kiskutyát, vagy ajándékozz te magad. Jól tartott, szépen fejlődő, édibédi kiskutyák elvihetők ingyen.
Ne hagyd ki, hiszen limitált számban születtek, ebből az alomból nem lesz több, így az ajánlat kihagyhatatlan!
Természetesen származásuk ellenére törzskönyvvel rendelkeznek, mint a mellékelt kép is mutatja
Amennyiben nem jelentkezel erre az észveszejtően jó ajánlatra, és nem szeretnél önként és dalolva gazdija lenni valamelyik kiskutymuttynak, csak jelzem, hogy én is szeretek ajándékozni! Akkor választok én, hogy ki kapja meg "visszanemtéritendő" ajándékként valamelyikőjüket!
Igyekezz, mert egyelőre csak hármat ajándékoznánk el, a negyediket szívünk szerint megtartanánk, de megfelelő ajánlat esetén, akár őt is viheted!
:-)))
 Érdeklődni nálam lehet!
 

2012. január 27., péntek

Foglalkozás képekben

Elkészültek a különleges ékszertartó dobozkák. A száradási időt kihasználva gipsz maszkocskákat is festegettünk, saját ötletek alapján.





2012. január 23., hétfő

Csináld magad

Már egyszer beharangoztam, de most meg is valósítom :-)
A nálam zajló "foglalkozások" ezentúl megvásárolhatók postán is, csináld magad csomagként.
A csomag a fontos hozzávalókat fogja tartalmazni, valamint egy részletes leírást, képekkel illusztrálva.
Az idei első foglalkozásom tárgya egy lábakon álló dobozka, amit 3D technikával díszítettem.
A csomagban lesz egy fadoboz, festék és egyéb hobbivegyszerek, ami az elkészítéséhez kell. A mennyiség mindig annyi, hogy bőven elég legyen a tárgy elkészítéséhez, sőt, valószínűleg maradni is fog belőle neked. (amit neked kell állnod itt: ecset)


Ennek a csináld magad szettnek az ára most, kettőezerkilencszáz forint, plusz postaköltség.
Ha szeretnél, kérlek írj a bryell@invitel.hu e-mail címemre.
A postázást egy héten belülre ígérem.

Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok!

2012. január 20., péntek

Shabby

Azt hiszem legalábbis. Mert nekem ez is tetszik. Nem is tudom igazán van-e nekem saját stílusom. Ezen gondolkodtam, miközben ezeket a kis egyszerű, de nagyszerű dolgokat készítettem. Hiszen szeretem ezt a stílust is, a romantikus részét ugyanúgy, mint a világosat. De szeretem a csillogósat, sötétet, kevés alapanyagosat, sok alapanyagosat. Talán a nagyon színes, nagyon harsány dolgok állnak tőlem messze. Na mindegy, megértekeztem magammal :-))
Hát a háttér egyszerűen fantasztikus :-) A fotelem. De hova tegyem őket? Három falra akasztható képecske, az egyik mondjuk főleg ajtóra. És egy nyitva-zárva tábla, egy boltocska ajtajára.
Közelebbről a kép
Az ajtótábla

2012. január 19., csütörtök

Tanulmányok

Végre volt időm feltölteni a fényképezőgépet, és lefényképeztem azokat a dolgokat, amiket Torinóban készítettem. Nem mindent, hiszen a nagy hajtásban ott is jártunk úgy, hogy nem tudtuk befejezni a dolgokat, azokra még vár egy kis ez+az :-)
Mutatom a legkedvencebbemet, egy nagyon munkás, de mókás hatalmas kép ez. Az alapanyag, amivel készült (egyelőre még csak) olaszországban kapható :-)

Persze van ezen azért metál viaszpaszta és csillámpalás paszta is, 3D golyókkal, repedőpasztával.

A másik kedvencem, ami nem is volt feladat, csak gyakorlásra kaptunk egy lapot. Arra alkottam vizet, felhőt, csónakot. Persze nem magamtól, hanem volt egy kép, ami hihetetlenül jól nézett ki, azon voltak ezek a dolgok. De azért ezt a lapot csak be fogom keretezni :-)

S akkor azok, amik nem annyira az én világom, de festési tanulmányok, ragasztások és a kint nagyon menő 3D papír van.
Mondjuk kellő távolságból nézve ez a kép elviselhető :-)))
Csak mondom, hogy ezen a képen a rózsa feje nagyobb, mint 20 cm. Mire megbigyózgattuk, hogy az aztán úgy álljon, ahogy kell, a karom egy kicsit leszakadt ...

Ez pedig egy különleges festési mód akart lenni, de én (állítólag) kevés színt használtam hozzá...
Fél nap a spatulával történő pasztás festéssel ment el, nahát, hagyjuk :-) Nem mutatom, ráadásul az egyiket ott is felejtettem... (sic)
Nagyon élveztem ezt a pár napot, tök jó volt, hogy most nekem mondták, hogy mit hogyan, merre, miért :-)

2012. január 14., szombat

Élménybeszámoló

Az elmúlt pár napot tanulással, rácsodálkozással, tapasztalatcserével, festéssel, ragasztással, nevetéssel, utazással töltöttem. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ismét kiutazhattam olaszhonba, a Stampéria cég székhelyére.
Az odafele út nagyon jó volt, már nem féltem annyira a repüléstől, mint tavaly, életem első felhőnézésén :-) Este utaztunk, így most fenti képeket nem nagyon sikerült készíteni, pár elmosódottat fotóztam csak...

A programunk minden nap 8-kor kezdődött és 9-ig tartott, és végestelen végig folyt a munka. Nagyon élveztük minden percét. Még azt is, amikor nyakig festékesek voltunk, ami azóta sem jött le teljesen, pedig már 172ezerszer sikáltam :))

A hangulat végig nagyon jó volt, bohóckodtunk mi is Gabival:
Megnyugtatásul közlöm, hogy vannak nálunk őrültebb kreatívabbak is. Amikor az újrafelhasználásnak olyan megnyilvánulását látod, hogy az aztán tényleg, mintha a szemétből lett volna kiszedve :-)) Angela készítette a képen látható "ruhát":
Asztalterítő, természetesen használt, csomagolópapír, bubis fólia :-)))) Eszméletlen jól nézett ki élőben :-)

Marinával és Marciával a Pezzaperlarte blog tulajdonosaival, egyáltalán nem beállított képen:
Szóval jó volt nagyon, attól függetlenül, hogy a készített dolgainkat becsomagolva feladtuk a repülőre, és nem érkezett meg. Reméljük ma megérkezik és szállítják.
Rengeteg új ötletet láttam, kaptam, most pár napig biztos dolgozom fel őket :-) -fejben persze -

2012. január 10., kedd

Csillámos

Bár még nincs farsang idény, de a csillogó, aranyos, ezüstös akármik nekem minden évszakban nagyon tetszenek, ezért most egy gipsz maszkra variáltam rá a csillámpalás pasztát.
Ha lenne szép hosszú fekete tollam, akkor körberaktam volna afféle fejdíszként, de nincs. A papíros változatból pedig már annyit csináltam, hogy azt már nem akartam, ráadásul így még jobban szállítható is :-)
A gipszet felvizezett alapozóval kenem le mindig, így nem lesz ecsetnyomos, csíkos. Utána átkentem az egészet fehér gyöngyházfényű festékkel. Közben a csillámpalás pasztával megcsináltam a stencilezett mintákat.
Ez egy nagyon jópofa technika, mert domború, homorú felületre is tehetünk a kedvenc stencilünkkel, -ha az nagyon vastag, akkor is - mintákat. Szóval genotherm szükségeltetik hozzá, a rücskösebbik változat. Erre rászorítjük a stencilt és spatulával belekenjük a csillámos pasztát. Pár óra alatt megszárad annyira, hogy szépen, mint egy matrica lehúzható a felületről és bátran ragasztható bármilyen dimbes-dombos felületre. Többnyire nem is használok alá ragasztót, de ha nagyon kiszáradt, akkor mindenképp kell. Dekupázs, vagy sima lakk.
Ebben a formában még alakítható is, vágható, lehet variálni a mintákat nyugodtan.
A maszk másik oldalát lefestettem feketére, majd a fekete alapú csillámos ásványpasztát jó vastagon felhordtam rá, és szivaccsal elegyengettem.


Amikor megszáradt kis füstfólia darabokat nyomkodtam még rá, ide-oda, és a száját is füstfóliával "rúzsoztam". A végén umbra antikolóval jól összemaszatoltam az egészet :-) Nem kell sajnálni, csak egy ronggyal visszatörölni a felesleget.
Hát így.
Imádom amúgy a "velencei" maszkokat, csináljatok ti is!

2012. január 8., vasárnap

Kishibás?

Nem baj.
Előfordul, hogy megreped, eltörik, kiszakad, elválik a ragasztótól és mégsem dobom ki. Mert amúgy meg használható. Most egy ilyen kulcstartót készítettem el, aminek az üveglapja betörött.
Textilt használtam a díszítéséhez, kicsit countrys, romantikásra véve.
Így nézett ki, miután kioperáltam belőle az üveget, meg a kis léceket. Azok ugyanis egy nagyon erős ragasztóval hozzá voltak ragasztva az üveghez:
Lefestettem kívül belül fenyőzöld és barna festék keverékével, kicsit csíkosra. Felváltva használtam a két festéket:
Megcsiszoltam egy kicsit a széleit, majd fehér festékkel "megkoptattam":
Egy patchwork mintás textilt levágtam úgy, hogy kb. fél centivel hosszabb, mint a lyuk a kulcstartó elején és kartonragasztóval felragasztottam a szélekre:
Aztán következett a csipke a a textil szélére, végül a gombját is lefestettem és visszaragasztottam.
A kulcstartót nem hivatalosan ékszertartónak is lehet használni, jó sok akasztója van belül.

2012. január 4., szerda

Új évi első...

...írásom ide :)
Megvagyok ám, jelentem, csak dolgozom. Aminek örülök, hogy van mit.
Készülődöm a foglalkozásaimon részt vevők kiállítására, valamint kicsit továbbképzem majd magam, hogy minél többet mutathassak.
Kicsit részletesebben erről a honlapomon lehet olvasni.

Részlet az első foglalkozás tárgyáról :-)

Tervem van jó sok erre az évre is, apróságok és nagyobbak is, remélem legalább annyira jó évem lesz, mint tavaly.
Szeretnék több leírást itt is megjeleníteni, mutatni, segíteni.
Próbálok majd sűrűbben ötleteket adni, de mivel szeretném, hogy az esetek 90 %-ban ez a sajátom legyen, ehhez időt is kell szerezzek.
Játékot is fogok indítani, hiszen úgy látom szeretitek ti is, nekem pedig nagyon jó érzés adni.

És köszönöm, hogy olvastok engem :-)
--- kicsit zagyva lett, elnézést :-)) ----
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...