A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2012. március 30., péntek

Tojás még

Azt hittem magamról, hogy nem annyira szeretek tojásozni, de tévedtem. Megint készült jó pár darab belőlük és imádom őket. Picik, egyszerűek, csipkések és nem csipkések. Még jó, hogy van egy hét vissza, így tojásolhatok bőven :))
Az apró rózsás repesztettből már nem tudom hányat csináltam, de annyira tünemény. A miniatűr nefelejcs is a szívem egyik csücske. A ténylegnagyonegyszerű fehérről meg ne is beszéljek. Fehér üvegmatricakontúr és fehér festék, fényes lakk és slussz. :-)

2012. március 27., kedd

Csipke

Nagyon tetszenek a csipkék, a horgoltak, a vertek, az igaziak, az imitáltak, mindegyik. Egy ideje már gyűjtöm is őket, van turis, van készítőtől származó, ajándékba kapott, boltban vásárolt. Egy szóval mindenféle. És ugye vannak a dobozok és a fa cuccok, amiket szeretek dekorálni, néha csipkével. Néha igazival, mint ezen a kis tálkán, szalag formájában, vagy a múltkorin:

Próbálkozom keverni-kavarni az alapanyagjaimat, hogy olyan érzésem legyen, mintha. Mintha csipke lenne a tárgyakon. Így született meg két verzió. Persze az egyiket én is úgy tanultam, bár a technika nem ördöngősség, és akár előbb is eszembe juthatott volna, de a januári torinói látogatásom alkalmával ezt is mutatták többek között. Szóval muszáj volt nekem is ilyet készíteni, és persze továbbadnom. Mert ahhoz, hogy ez a minta kiemelkedjen szépen a festésében van a titok. Így egy tükröt dekoráltam, ilyet fogunk készíteni a következő foglalkozásomon:

Egy teljesen másmilyen technikával készítettem egy zsepi/nedves törlőkendő tartót, ami kicsit elegánsabb formájú talán, mint az eddig megszokottak, de nekem csipkének tűnik a tetején levő díszítés. Ő pedig az áprilisi második foglalkozás mintadarabja. Persze fényképezni nem könnyű :-)

Még próbálkozom ezzel-azzal, de horgolni azért nem fogok, pedig régen tudtam. Persze csak az alap dolgokat, de az már a múlté.

2012. március 26., hétfő

Dekupázs pályázat - teljes szöveg

Bemásolom ide a honlapomról a teljes szöveget - vagyis az elejét nem, mert azt olvashatjátok itt, két bejegyzéssel lejjebb - , mert van aki nem tudja megnyitni azt az oldalt.... bár nem értem miért. Vagytok sokan, akik így jártatok?

 
Akkor nézzük is:

Téma:  "Húsvét" dekupázsolva
(apró betűs rész: Természetesen jó, ha van rajta papír, vagy szalvéta,
de ha épp nincs, "csak" különféle pasztákkal, 3D elemekkel,
füstfóliával van díszítve a tárgy, attól még jöhet a képe)
Beküldési határidő: 2012. április 6.
Szavazás ideje: 2012. április 6 - 10.
Pályázni kizárólag csak saját munkával lehet!
A képeket a bryell@invitel.hu e-mail címre várom!
A képeket (minimum és maximum 3-400 kb legyen) egyszerre fogom feltenni és mint látjátok pár nap áll rendelkezésre a szavazásnál.
 
Szavazni a három legjobban tetsző dologra lehet, és majd a legtöbb szavazatot kapott alkotás gazdája fog részesülni a nyereményben.
Szavazni névvel lehet majd (nicknév is jó), a képeket számozni fogom, számokat kell csak írni.
 
Hát akkor?
Játékra fel!

2012. március 18., vasárnap

Tojásolás

Annyira imádom, hogy jön a jó idő, szombaton rövid ujjú pólóban lehetett kint lenni. A mi falunkban páran már várják a nyulat is, így délután tojást festettünk pár szomszéddal. Gyerekek, felnőttek és kellemes meglepetésként huszonéves fiúk :-)
A kisebbek festettek, aztán inkább hintáztak, a szülők festettek, dekupázsoltak, lyukasztottak, böködtek, a fiúk is ragasztottak és repesztettek!
Nagyon jó kis délután volt.











A kis apró virágos látszik, hogy miből készült? Annyira jópofa volt. Virágos mintalyukasztóval mindenféle papírt lyukasztottunk, és csak simán felböködtük gombostűvel :-) Vidámak lettek!

2012. március 9., péntek

Dekupázs pályázat

Volt régen egy oldal, ahol dekupázs munkákkal lehetett pályázni, aztán nyerni valami kis apróságot. Vagy csak elismerést. Vagy csendes szemlélődőket.

Úgy gondoltam, hogy én is mindig kíváncsi vagyok mások elkészült munkáira és mi sem egyszerűbb, mint hogy megkérlek titeket, hogy játsszunk együtt.
Így nektek is jó lesz, mert megmutathatjátok magatokat (akár doboz formájában, akár kép formájában), mindenképp lefotózzátok a tárgyakat, tehát megmarad nektek az emlékezet is,
ha a szavazás során a legtöbb sokmindenkinek tetszik a mű, akkor még egy apróbb ajándékcsomagot is kaphattok.
Ezt egyelőre én ajánlom fel, aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a későbbiekben a dolgok.
Aztán főleg nekem is jó, mert láthatok jó sok ötletet, és múlhat a kíváncsiságom egy része is :-))

További részletek: itt

 

Tavaszváró tálkák

Romantikus, nőies hangulatban készültek a tálkák tegnap. Csipkével, metálfestékkel.

2012. március 5., hétfő

Képek

Mutatok két képet. Ezek a tárgyak még köbö két hete készültek, de eddig elfelejtettem felrakni, és időm sem volt mostanában. Nem is voltam itthon, csak aludni jártam haza. :-)
A dobozka, a kerek, háncs és eleve ilyen lukacsos a teteje. Nagyon jópofa, keressétek őket a Pentacolor viszonteladóinál :-)


Három féle méret van ebből a dobozkából, ez egy kisebb, mint a kék. A fali virágtartó? Fából faragott. Feketéztem, aranyoztam, így a fotózásom megint dugába dőlt, de tényleg jópofa formája van :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...