A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2012. augusztus 26., vasárnap

Egészen más

Éppen egy hete, hogy naaagy Nyárbúcsúztató Családi Nap volt itt nálunk, a "faluban". Sok szervezkedéssel, jövés-menéssel, vásárlással telt pár napom, mire minden összeállt, de lezajlott sikeresen. Az eddigi gyereknapokat most kicsit bővítettük, felnőtt ügyességi versenyekkel is, bográcsfőző versennyel és kispályás focibajnoksággal. A lakosok apraja-nagyja kijött, és mindenki jól érezte magát, még én is, pedig szinte egész nap csak rohangáltam, de megérte :) Idén már sokkal többen részt vettek az előkészítő munkákban is, nagyon sok segítséget kaptam a lakóktól is, ismerősöktől, és még idegenektől is, akiknek ezúton is köszönöm!!!

Igen kreatívnak kellett lennem az akadályversenyeknél, meg is mutatok pár ötletet:
diósöprés
 Színesre festettem a diókat, hogy csapatonként eltérő színűek legyenek, majd 3 db-okat kellet elsöprögetni a célig :) Én mondjuk többet akartam volna, minimum hatot, de leszavaztak a résztvevők :) De így is nagyon vicces feladat volt, mert persze a diók nem arra gurultak, amerre akarták a versenyzők :))

A színes diókhoz még ötlet volt a szétválogatás színek szerint, valamint a kanálban vivés (ez így magyar?), de mivel a nap csak 24 órából állt, ezek elmaradtak. De a diók megvannak, és jövőre is lesz nap :)

célbadobós
Üres sörösdobozokat kellett úgy eltalálni, hogy minél több a vödörbe essen, az asztal mögé. Nem árt pici víz bele, hogy ne fújja el a szél. Ezt nagyon élvezte mindenki, a szabadprogram keretében is tovább folyt ez a játék. :)

Felfújható strandlabda a térdek közé és futáááás :)

mocsárjárás
Újságpapíron lehet csak állni. Egyiken állsz, másikat magad elé teszed, ráállsz, felszeded a hátad mögött lévőt, előre rakod, ráállsz, és így tovább :) 

Az elmaradhatatlan zsákbanfutás gyereknek...

..... és felnőtteknek

Lángosevő verseny gyerekeknek
...felnőtteknek :)
A bográcsfőző versenyre is neveztek csapatok, volt zsűrink. A közönség is szavazott, hiszen mindenki úgy főzött, hogy mindenki ehessen.
Itt még félig készen, hatalmas üstben, a gulyás, a nyertes
Fő a chilisbab, a közönségdíjas
Aztán volt ott még arcfestés, kreatívkodás, vérnyomás és vércukormérés, bulikamion, tombola, adományok kiosztása, kisgyerekeknek hungarocell-hal pecázás apróságokért, kézműves sátrak gyerekeknek és felnőtteknek, üvegmatricás festéssel, gipszfestéssel, gyöngyfűzéssel, 3D-s képekkel, sok-sok édesség, csoki, nyalóka, üdítő a gyerekeknek.

Többen már tervezik, hogy mi lesz a menü jövőre, én is tervezem, hogy miken fogok változtatni, hogy még ennél is jobb legyen.
Még több kép itt.


2012. augusztus 17., péntek

Velence - az álom

Két éve voltam ott először, egy fél délutánt. Azóta vágytam vissza, a családommal együtt. Most megkaptuk ezt a gyönyörű ajándékot, úgyhogy három, vagy inkább kettő napot Velencében voltunk. Térdig jártuk a lábunkat, de egy múzeumba se mentünk be, csak sétáltunk a házak között, hajókáztunk, ültünk a csatornák lépcsőin, ettünk, és rengeteget fényképeztünk.
Főleg kirakatokat, mi mást? :))))

töménytelen mennyiségben mindenhol a szebbnél szebb maszkok
ékszer és ajándékbolt fehérben
Gyöngyékszer bolt, kirakat alsó része
felső része
marcipángyümölcsök
üvegholmik, valahogyan benne a száraz növényekkel
manók
Klimt :)
Körbenéztünk egy kicsit a hotel/motel/szállás környékén hajnalban, aztán éjjel is megkukucskáltuk a várost :) Nagyon nagy élmény, és nem drága. A mi szállásunk is olcsó volt, igaz nem nézett egyik csatornára sem, de ha kihajoltam az ablakból akkor a sikátor végén, ott volt a víz :)  Hajnalban, vagyis inkább korán reggel 7 órakor a helyi lakosok sétáltatták a kutyáikat, söpörték az utcákat, mentek munkába, hihetetlen érdekes volt.
A vasútállomásról ha kilépsz, ezt látod reggel....
... ezt éjjel
Korán reggel, frissen és fitten, Bencikém szemszögéből :)
Köszi Anyu! :)

2012. augusztus 12., vasárnap

Kreatív party

Igen fárasztó, de nagyon jó kis nap után vagyok. Tegnap ismét jó sokan összegyűltünk egy kis kreatívkodásos, gulyásos partira itt nálam. 

Órát készítettünk, hatalmasat, 40 centi átmérőjűt, dobozt, többféle technikával, és festettünk is Andi jóvoltából. Na jó, én nem, ráadásul a mintadarabot is elfelejtettem lenyúlni tőle, de aki kitartó volt, az egy ténylegesen nagyon kedves és szép ajtókopogtatóval tért haza :) A helyszíni közvéleménykutatás alapján a festésnek csak a két száradós tárgy után álltak neki a lányok és a fiú (!), de ez legközelebb nem lesz így:) Reggel mindjárt festeni kell, mert délutánra elfogy az erő, és mindenkibe jobban belebújik a félsz :) Pedig, ahogy Andi mondja folyamatosan, szépen lehet haladni :) Na szóval. Itt pár kép, az oldalamon még több, ahol a kertemről is láthattok fotókat, és pár olyat, amikor a gyerekek lenyúlták a fényképezőgépet :)

A fiú (persze a többiek is) nagyon kitartó volt, gyönyörűen dolgozott (szintén), az ő óráját mutatom közelebbről.... ráadásul buliból érkezett :)))

Fiúsított, nekem nagyon tetszik!
A mintadarab

2012. augusztus 2., csütörtök

Női szerszámosláda

A csipkedoboz, ami a noszvaji kreatív hétvégére készült, nekem is nagy kedvencem. A csipke most úgy általában. 
Ezért aztán készítettem egy igazi nőcis szerszámosládát. :) És próbáltam variálni a képeken, de a fotózás és a fotók mégszebbé tétele még nem az erősségem :)

Más szögből, a mászókára téve, háttérben a kert :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...