A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2012. november 23., péntek

Karácsonyi kaspó

Bőségszaru. Legalábbis annak készült, annak terveződött. Falra szerelhető virágtartóként funkcionálhat. Tegnap ilyeneket készítettünk a foglalkozáson, és egy noteszt is.
Természetesen az nem elég, hogy nem tudok normálisan fényképezni, de el is felejtettem :) Pár kép lett csak a munkáról, viszont az összeset lefényképeztem kész állapotában.
Vagyis úgy emlékszem :)
Szépek lettek!

A többi kép itt.

2012. november 17., szombat

Így is dolgozom

Sokan kérdezték már, hogy hogyan dolgozom én? Van határozott elképzelésem? Vagy elkezdem és majd kialakul? Tudom előre, hogy mi lesz a vége? Hát nem. Nem mindig :) 
Van amikor meglátok egy szalvétát, vagy egy papírt és már látom is magam előtt az elkészült tárgyat vele. Van amikor a tárgyat látom meg, és egyből tudom mi lesz a sorsa. De van olyan is, amikor egy díszíthető valamit a kezembe veszek és agyalok. Vagy valami ahhoz hasonlót művelek. Kipakolom a papírokat, a szalvétákat. Aztán visszarakom. Aztán előszedem a festékeket, aztán azokat is visszarakom. Megint jönnek a szalvéták, festékek, aztán tervezek. Mikor kellőképp nagy a kupi, nekiállok.

Most például úgy, hogy kezembe akadt egy szalvéta, és egészen konkrétan elhatároztam, hogy én márpedig ezt fogom felragasztani a fiókos kis komódra. Ehhez kell ugye arany festék, szalvéta alá alapozó. Lealapoztam azokat a részeket, ahova a szalvétát gondoltam, a belső polcos részt pedig antik rézzel festettem ki, mert nekem ez a kedven "arany" színem.
A felső ívelt rész, és a fiók tehát alapozott, a polcos antik réz. Az oldala és a felső rész lapja még natúr, mert oda még nem volt ötlet.
Aztán úgy gondoltam, hogy az egész felső részét beborítom szalvétával, ezért a lapját is lealapoztam.
Amikor még úgy gondoltam, hogy simán lefestem a hátsó falát aranyra (ez tényleg a metál arany) és majd azon szépen átcsillan a szalvéta.
Miután szembesültem vele, hogy mégsem lesz jó telibe szalvétázni az egészet, úgy gondoltam, hogy megfestem a szalvéta hátterét, vagy legalább valami ahhoz hasonlót, és akkor még alakulhat, hogy hova is ragasztok belőle. Itt tehát a fiók narancs és arany festékekkel, szivaccsal felütögetve.
Így a tetejének a belső oldalát is lefestettem ilyenre, aztán a lapját is a hátát is :)
Az antik rézzel kicsit átfoltoztam a fiókot is, és a szekrényke többi sárgás-aranyos részét is.
Szalvétatervezés, és ez a kép már a sokadik próbálkozásnál készült. De a tetején a telibe minta megvolt az elejétől ugye. Ki is van vágva, és szépen rápróbálva. Az aljára először szintén telibe gondolkodtam, de olyan a szalvéta, hogy mindenképp félbe kellett volna vágnom embereket még jobban, mint fent, így kis mintákat vágtam ki. Nem tetszett. Aztán rájöttem, hogy tépkedem ezt a "betűs" részt, és ez tetszett. Na de ehhez meg nem annyira jó a felső rész, nem?
Pontosan kivágott kicsike mintával? Hát nem. Alul tépett, felül pontosan kivágott? Annyira nem illik össze.
Hát tépkedjünk felülre is még kis darab szalvétákat. Így már egész jó, még ragasztás nélkül is. Legalábbis nekem tetszik :)
Oké. Felragasztottam. De azért még így is eléggé látszik a tépkedés helye. És akkor egy kulisszatitok :) Kenjünk rá repesztőlakkot.
Első fázis kenés közben, természetesen az egész fiókot, aztán az egész felső részét is. Kivéve a polcos részt és az oldalait. Aztán száradásvárás, második réteg a sima repesztőlakkból, jóóóóó vastagon.
Szárítás, majd antik arany antikoló paszta bedörzsölése a repedésekbe. Oldalak lefestése kivűlről, alja, hátulja lefestés. És tadaaaam, készen is van, persze a lakkozás még vár rá:
Hát lehet, hogy valamelyik lépést kihagytam, de nagyjából így történik nálam a dolog, amikor nincs határozott elképzelésem. :)
De azért akad olyan is, amikor van :) Pl. ennél. Ezt egészen konkrétan tudtam, hogy hogyan fog kinézni a végén, amikor megláttam a natúr fényképtartót. Mert ez az. Hátulról kis pöckökkel van odafogva a fa lapocska, amit ki lehet venni, akár cserélgetni benne a képeket. Az egyiptomos fiókos is új faáru, a Pentacolor forgalmazza. Keressétek a hobbyboltokban.

A hátteret ne figyeljétek :) A doboz magassága, vagyis amennyire lehet építkezni 3D-ben a képre, kb. 2,5 - 3 centi. Nem mértem le, de még csomó más dolgot bele tudok képzelni: miniatűr szobaberendezést, gyerekképet apró játékokkal, még egy tablót is, ahol minden gyerek képe ilyenekben van, és ezek lennének felrögzítve a tablóra..... 
Na jó. Azt hiszem most jó sokat írtam, de remélem tudtam megint ötletet adni.









2012. november 11., vasárnap

Karácsonyi készülődés - DIY

Avagy lépésről - lépésre. 
Most egy tálkát készítettem és próbáltam fotózni menet közben a harmadik kezemmel, ami nem mindig jött össze, de talán követhető a folyamat :)


Első lépésként válogattam a szalvétáim közül (ha jó kanyargós, ornamentikás, kurflis a szalvéta, az a legjobb), aztán lealapoztam a tálkát. Erről is van fotó, de gondolom nem szükséges mutatni :)

Második lépésként kiszabtam a szalvétából a tálka aljába valót, és az oldalaira is. A teljes oldalára került szalvéta, így azokat szépen körbe fel is ragasztottam.
Amikor megszáradt lelakkoztam kívülről, mert a következő lépésként maszkolószalagot tettem rá, és nehogy véletlenül leszedjem a már felragasztott szalvétát, inkább megvédtem. A maszkolószalagot úgy ragasztottam körbe az oldalán, hogy nagyjából elfeleztem a tálka magasságát. A szalag alatt dolgoztam tovább.

Fehér színű tubusos gélpasztával átrajzoltam a szalvéta mintáját, néha egy-egy kurflival többet tettem bele, néhol meg nem.
A maszkolószalagot még mindig fent hagytam, és vártam, hogy megszáradjon a gélpaszta. Addig lefestettem a tálka belső oldalait metál zöld akrilfestékkel, kétszer. És bele is ragasztottam az aljába való szalvétát.
Amikor megszáradt a gélpasztám, átkentem azt is metál zöld festékkel, itt is kétszer.
A festék száradása után arany színű metál viaszpasztával átsimogattam a felületet, és a tálka peremét is.
Végül összepöttyöztem (üvegkontúrral) a festék-szalvéta találkozási vonalakat... igen, hogy szép is legyen és, hogy az esetleges apró festéktúlfolyásokat eltüntessem.
Minden oldal tetejének a közepére is tettem öt-öt pöttyöt. Azt dísznek :) 
Aranyos lett, semmi nagyon különleges nincs benne, pár szaloncukor, vagy karácsonyfadísz tárolására tökéletes.

Jó munkát!






2012. november 8., csütörtök

"harrypotteres" könyv

Már nem először hallottam a receptes könyvre, hogy olyan "harrypotteres" :) 
Ennek ellenére azért születtek tegnap olyan kis noteszek, füzetek, jegyzetek, amik kicsit másak. Nagyon jók lettek, igaz folyamatosan kellett használni a hajszárítót, hogy haladjunk is, és persze a fénykép még mindig nem adja jól vissza az "élményt". :)

Mindig az első megérzés a jó! :) A csajszi volt az első ötlet, aztán kb.5-6 másik minta is fel lett próbálva, de végül mégis ő lett az igazi!
Esküvőre (a ragasztó a betűknél még friss, de átlátszóra szárad!)
Egy teljesen kezdő alkotó receptesfüzete
Sehol a Harry! De igazán csajos titkok lesznek benne!
Bordósfekete szépség


A többi kép a honlapomon.

2012. november 7., szerda

Glitterpaszta még

Sikerült pár jobb minőségű fotót beszereznem az általam (és Gabi által) készített tárgyakról!

Halványzöld finom glitterpasztával
Egyszerű tányér, stencilezett glitterpaszta, fekete festék, és Gabi gyertyája
Új kartontermékek, a dobozon tubusba lapátolt finom glitterpasztával kiemelve a virágok
Repedőpaszta, a repedésekbe dörzsölve a glitterpaszta
Na ííígy csillog-villog :)
A színek fehér háttéren...
.... és feketén
Gyönyörűen mutatnak töményen, éppenhogy, telibe felkenve, vagy vékonyan, írva, vagy stencilezve, és természetesen élőben még szebbek :)

2012. november 3., szombat

Karácsonyi ajándékkészítős foglalkozás

Idén sem maradhat el, az egész napos foglalkozás, ahol a karácsonyi ajándékokat lehet elkészíteni a családnak, rokonoknak, ismerősöknek.

2012. december 2-án, 9.00 órától nekiállunk és estig elkészítjük az alábbi tárgyakat, úgy, hogy azokat már csak csomagolni kelljen.

Nagymamáknak, édesanyáknak, hölgy rokonoknak készülhet egy elegáns zenélő doboz, plüss bevonattal a belsejében, kincseknek, ékszereknek.
Bőrbevonat, csillogás, ami a foglalkozáson tovább fokozható strasszokkal, szalagokkal.

Férfiaknak, fiúknak (de papírválasztás függvényében, akár lányoknak is) fémesen csillogó, különleges 3D felületű asztali tolltartó.
Fiatal lányoknak, bevállalósabb hölgyeknek fémhatású (de fa), tollas, rézveretes ékszerszett.
Végül egy igazi csillogós karácsonyi tálka, cukorkának, édességnek, díszeknek. A kerámia tálkát eozinos hatásúra festjük, mintha a Zsolnay porcelángyárból került volna ki :)
Természetesen színek és minták tekintetében szabadon lehet szárnyalni.

A foglalkozáson még egy meglepetés várja a résztvevőket, hogy a kisgyerekek ajándéka se maradjon el! A natúr tárgyat mindenki megkapja és száradási időkben bütykölhet vele. Ehhez jelentkezéskor le kell adni, hogy kisfiúnak, vagy kislánynak lesz az ajándék. 


A foglalkozás ára: 15.000,- Ft, amely magában foglalja mind a hat tárgyat és az összes alapanyagot.

A foglalkozás helyszíne: Székesfehérvár, Köfém Művelődési Ház

Jelentkezni lehet e-mailben, vagy telefonon!
Jelentkezés 5.000,- Ft előleg befizetéséhez kötött! 

Szeretettel várlak benneteket!
 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...