A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2013. március 28., csütörtök

Még egy kis húsvét

Mikor hazahoztam a kis 4 centis hungi tojásokat, egyből láttam magam előtt egy színes ajtókoszorút. Csak és kizárólag a Pentart crazy colours akrilfestékekkel tudtam elképzelni. Bár a harsány színek nem mindig vonzanak, most úgy gondoltam, ezt muszáj végigcsinálnom.
Be is festegettem szépen őket, két rétegben, aztán felragasztgattam egy kör formára (kartonpapír), és még annyira hiányzott róla valami természetesség. Ezért kerültek rá raf(f)ia pamacsok, és két türkiz szalag. Tünemény édes lett, aktuális kedvencem:


Készült egy visszafogottabb, sőt egészen visszafogott asztali szett is, akár húsvétra, akár tavaszra. Country színekkel, pöttyösben, leírással.

Kilincsre akasztható nagyobb hungitojás:


2013. március 26., kedd

Nyomtatható leírás

...........
Szóval, egyszer töröltem ezt a bejegyzést, mert nem stimmelt semmi sem vele :)
Még pár hónapja készítettem egy dobozt, amit lépésről-lépésre dokumentáltam. A leírás most elkészült pdf formában és küzdöttem a felrakásával.
Talán most sikerült.
Megnézitek?


2013. március 23., szombat

Tavaszi ajtódísz

Volt egy meghívásos foglalkozásom tegnap délután, egy csajos munkahelyen. Ajtódíszt készítettünk alig másfél óra alatt és ismét nagyon szépek lettek. Az én eredeti mintám ez volt:

Szalvéta, csipketechnika, apró fafigurák, szalagok, csipke
A "tanítványok" munkáiból pár:

Türkizben,barnában... ilyet még csinálok én is!
Bézsben, barnában, natúran.
Igazán tavasziasban
Van még jó pár itt, nézzétek meg!


2013. március 22., péntek

Ajándékba

Diának

Az ajándékok története annyi, hogy ezek a technikáim tetszettek neki nagyon az elmúlt évből :) Ezért kapott az új irodájába egy mindentbelelevéltartót, madárkával, repedőpasztával. Otthonra pedig egy vázát üvegfestékkel, füstfóliával...
A fotókért elnézést, de mikor már betettem a kocsiba, akkor jutott eszembe, hogy nem is fotóztam, így kivettem, teraszon a kanapéra letettem és kattintottam. :)) 

Minden jót az új melóhelyeden Dia!!!! 

Mécsestartó lámpás

Gyönyörűek lettek istenbizi! Lilán, feketén, barnán, zölden, világosan, sötéten, mindenhol jól mutatott a metál viaszpaszta, és kipróbáltuk az opálpasztát (opálgélt) is.





A többi lámpást a képtáramban keressétek, érdemes!


2013. március 21., csütörtök

Tojás és fotózása

A tojások fehérre alapozott, fehér kontúrral megrajzolt, vizes fényes lakkal "fényesített" tojások. Nagyon hamar elkészülnek, egyszerűek, de mutatósak. Ezek most a kisfiam iskolájába készültek a húsvéti vásárra.
Na de a fotózás. Az simán órákig tart, ha az ember nem ért hozzá, viszont szeretne mégis valami látványosabbat mutatni, mint egy közelit a tojásokról. Épp ezért 78 db képet készítettem róluk :)
Aztán kiválogattam 12 darabot ezekből, ami nem tökhomály, amin nincs a háttérben valami oda nem illő, aztán ebből négyet megvariáltam fotószerkesztős programmal. Nem. Még mindig nem az igazi.
Igaz nincs semmi jó hátterem ebben a pici házban, barkám sincs, a csipketerítő talán már uncsi, kint meg esik az eső...
Szerintetek?

Ez a legutolsó a 78-ból :)
Nagyfiam fotózmánya, a telefonja világít a tálka mögött :))
Közeli

A fekete fröccs a kép a fiam szobájából, hát ez szerintem nem annyira menő lett :)


2013. március 18., hétfő

Tojások ismét

Amikor az előző bejegyzésem címe napi tojás lett, azt hittem, hogy tudok majd sűrűbben tojásokat varázsolni. De nem :( Mással foglalkoztam, nem annyira a húsvéttal, de azért kevés így is sikerült.





Piros tojások :) Csillogósan.

A múltkori tojásokat is újrafotóztam és újra variáltam egy fotós programmal, talán így jobban látszik a minta:


Mindkét (márhogy mindkét képen látható majdnem az összes) tojáshoz szilikon pecsételőt (nyomdát) használtam. A piros csillogósaknál alapoztam, majd festettem a hungarocel tojásokat, aztán lakkoztam is. Utána a szilikon pecsételőt dekupázs ragasztóval szivacsoztam össze, és óvatosan ráterítettem a tojásokra, jól rányomkodtam és beleszórtam a glitterport. Száradás után szépen lesöprögettem a felesleget. Csináltam többet is, de egyszerűen lehetetlenség szépen fotózni, nekem.

Ezt a technikát amúgy a januári csillogó projektben is alkalmaztam, és ott stencilt is használtam erre a célra. Tehát stencilbe dekupázsragasztót szivacsolni, levéve a stencilt beleszórni a glitterport. Csak vigyázzunk, hogy a festék, vagy lakk már teljesen száraz legyen!

Az akril tojásoknál festéket töcsiköltem a szilikon pecsételőkre, rányomtam az akril tojásokra. Van amelyikre kívülre, van, amelyikre belülre. Készült olyan, amikor a kontúrozót simán a festékre rávittem, átírtam a mintát, így kicsit árnyékosabb, szélesebb lett.
Aztán pecsételtem belülre is, de kívülről írtam át kontúrozóval, utána belülről letöröltem a festéket :) Így mutattam a Kreatív Hobbynál is az érdeklődőknek, így aztán ezt bárki kipróbálhatja, nem kell félni a szabadkézi rajzolástól. :)


2013. március 7., csütörtök

Napi tojás

Leírás itt.

Tojásolós nap

Most pénteken, a nőnapon a Kreatív Hobbynál nyílt nap lesz. Tavaszvárós, húsvétolós. Én is ott leszek és velem is készíthettek tojásokat.

Ilyeneket, és hasonlókat.





Muszáj voltam fekete háttér előtt fotózni, mert átlátszó, és áttetsző, így a fehéren alig látszik.

Ugye?
 Csináltam még ilyeneket is:

Opálgéllel
Fogfájós tojás :))
És mivel  tényleg nemsokára itt a húsvét, készítek még tojásokat, ha minden igaz :)

2013. március 1., péntek

Egyfázisú repesztés

Amitől mindenki fél. Régebben, bevallom őszintén én is tartottam tőle, de most már bátran alkalmazom, és sosem csalódom. Igaz volt nekem is egy segítőm, aki megmutatta a titkot, valamikor rég.
Most én mutattam meg a foglalkozásomon és szerintem remekül sikerültek. Nézzétek csak!


A többi képet a gportalomon nézhetitek meg, mert megint úgy jártam, hogy elfordítottam a fényképezőt, és hiába mentem úgy le a képet, hogy álljanak a kis képtartó dobozok, ide ferdén teszi fel. De ott meg jól... Nézzétek meg, érdemes. Sokan hoztak saját fényképet, és mindenki elégedetten ment haza :)
Amúgy szívesen leírom, hogy hogyan kell használni az egyfázisú repesztőlakkot, de attól tartok ez tényleg olyan, amit látni kell. 
Szóval alapszín felkenése, szárítás, repesztőlakk felkenése - nem kell folynia, de ne is túl vékony rétegben legyen, nem a tárgyba való beledörzsölés a cél - száradás, szárítás. Ezt lehet nyugodtan szárítani. A második réteg festék felvitelénél mondjuk 3 másodperces szabály van. Addig dolgozhatsz egy részén a felületnek. Tehát ha neked 3 mp-ig tart egy csíkot felkenni a felületre, akkor oda többet már nem nyúlhatsz bele. De ha úgy csinálod, hogy kb. 1-2 centis csíkokat húzol gyorsan, és oszlatod a festéket gyorsan egymáson, akkor akár fedheted is őket. De a lényeg, hogy ne tartson 3 mp-nél tovább. Hááát.... én sem érteném így, tényleg látni kell. No, majd megoldom azt is valahogy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...