A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2015. február 24., kedd

Foglalkozás és nyílt nap

Kis átszervezés után újabb jó híreket mondunk! :)

Ezentúl a foglalkozások minden hónap második szombatján lesznek a műhelyben (aki még nem tudná: Székesfehérvár, Fal köz). Minden alkalommal 4.000,- Ft a foglalkozás díja, amikor is egy-egy tárgyat fogunk készíteni, amely aztán természetesen hazavihető.

A most következő foglalkozáson - kérés alapján - egy feszített vászon képet fogunk készíteni. Dekupázzsal, különböző textúrák és hobbivegyszerek alkalmazásával. Kicsit mixed mediás, kicsit modernes, kicsit mégis antikolt, de összességében sok érdekes dolgot tartalmazó képet készíthettek, a legújabb Stamperia rizspapír-szalvétával, és más egyéb újdonságokkal!

A foglalkozás időpontja: 2015. március 14.
Bevezetünk egy újdonságot is a boltunkban. 

2015. március 10-én lesz az első, utána minden második hét keddjén (ugyanazon a héten, amikor a foglalkozás van) nyílt napot tartunk, amikor megismerkedhettek egy-egy festékkel, lakkal, repesztővel, pasztával, egyszóval hobbivegyszerrel. A bemutatott termékek ezen a napon kipróbálhatóak, úgy, hogy nem mintadarab készül, hanem megmutatjuk hogyan működik, és ki is lehet próbálni. A nyílt napon való részvétel teljesen ingyenes! 

A legfőbb érdekessége a technikai segítségen túl pedig, hogy ezen a napon a 
bemutatott terméket 10 % engedménnyel 
lehet megvásárolni!

Az első nyílt napon bemutatandó termékünk a finomvonalas repesztőlakk. Ha még nem próbáltad, érdemes eljönni, ha már próbáltad, de mégsem az igazi, segítünk! Ha mindent tudsz a termékről, akkor vegyél egyet olcsóbban! 

A foglalkozásra bejelentkezés igen, a nyílt napra nem szükséges!

2015. február 18., szerda

Antikolva - lépésről-lépésre

Egy dobozt hoztam mára, amit antikoltam, koptattam kicsit másképp.



Első lépésként kimaszkoltam a szalvéta helyét és lefestettem földbarna akrilfestékkel a doboz többi részét.
Száradás után először keki színű lágy dekorfestékkel, festőkéssel meghúzkodtam, majd, amikor ez is megszáradt, bézs színűvel is eljátszottam ugyanezt. Így kicsit terepmintás lett :) De ezután az egészet megcsiszoltam.
Amikor ezzel is megvoltam újra kimaszkoltam a szalvéta helyét és befestettem fehérre. Száradt, majd ráragasztottam a szalvétát. Száradás után a doboz széleit is száraz ecsettel, földbarna festékkel megfestettem, majd az újra visszaragasztott maszkolószalag mentén a szalvéta szélét is átpamacsoltam.
Arany metál viaszpasztát simogattam egy szilikonos pecsételőre és a szalvétára itt-ott nyomkodtam egy kis mintát. Ugyanezzel az arany viaszpasztával átkenegettem az összes veretet, kapcsot, lábat is, mert nem voltak túl "aranyosak" szerintem. :) Aztán umbra antikoló pasztával átkentem az egész festett részt a dobozon, jó vastagon, és a felesleget visszatöröltem.
Már csak lakkozni kellett, matt vizesbázisú lakkal, és felszerelni a sok fémet. Ez mondjuk majdnem több időmet elvett, mint az egész doboz :) De végre kész lett:


2015. február 10., kedd

Maszk, leírással

Még tart a farsangi szezon, és ezek a marabutollak annyira szépek, hogy muszáj volt készíteni egy maszkot, vagy félmaszkot :)


Írom is hogyan, kicsit munkás, de a végeredmény azért nem rossz (főleg élőben, fotózási szaktudás nélkül) :)
Szóval első lépésként fogtam egy csipkét, ami eredetileg függöny volt valaha, ráterítettem a maszkra és gessoval szépen átkentem úgy, hogy a csipke lehetőleg ne mozgolódjon el. Mikor végigértem, óvatosan felemeltem a csipkét, és hagytam megszáradni a gessot (alapozó paszta, Pentart). A függönyt meg kimostam. Miután megszáradt a paszta, fogtam a türkiz, tejeskávé média tintákat és szépen összecsöpögtettem, összemaszáltam az álarcot, majd mikor ez is megszáradt, gyöngyház fehér akrilfestékkel egy vékony rétegben átpamacsoltam az egészet. Így nagyon halványan átlátszik a színezett rész, pont kellően finomra sikerült. Aztán a szivárványos média tintával átkentem az egészet, így gyönyörű kékesen csillogós csipkeszemüveg lett.

Ugyanezt a színezési módszert használtam egy fehér paszománynál is, hagytam megszáradni, majd felragasztottam a szem részhez körben. Felragasztottam középre a tollakat, aztán erre rá a paszományt, körben végig a maszk szélén is. Ragasztottam még rá egy fém sarokelemet, amit előtte lefestettem gyöngyház fehérrel, és a szivárvány média tintával, és mikor mindezzel megvoltam, ráragasztgattam strasszokat.
Ilyen lett, próbáljátok ki, nem nagyon bonyolult, a hozzávalók mindegyikét akár nálunk is megvásárolhatjátok! Jó alkotást!




2015. február 4., szerda

Dekupázs - lépésről lépésre

Ahogy ígértem több leírást szeretnék mutatni:

Most egy ilyen dobozt fotóztam végig, amihez dekupázs papírt használtam, lágy dekorfestéket, 3D port és pasztákat. Valószínűleg lehetne még ezt - azt rápakolni, de tudni kell megállni is :) 
Hát tessék, nézzétek, én hogyan csinálom és próbáljátok ki ti is, ha ez még nem történt meg... :)

Első lépésként keverjük össze a lágy dekor festéket (használhattam volna sima alapozót, vagy akrilfestéket is, de én most ezt választottam) 3D porral, majd egy pasztákhoz való stencilt helyezzünk a felületre, és kenjük bele a spatula hátával a pasztát. Ezután óvatosan emeljük fel a stencilt, majd mossuk el. A pasztát hagyjuk száradni:
 Amíg szárad a paszta, kenhetjük a doboz oldalát. Én itt háromféle színű festéket használtam. Egyszer az egyikbe, máskor a másikba nyúltam bele és kentem egymásra a színeket. A színek összemosásánál mindig több festéket használjunk, úgy lehet a legszebben összemosni. Ha megszáradt a pasztánk, kenjük át azt is a festékekkel:
Ha megszáradt a festésünk is, csiszoljuk át az egész dobozt. Amennyiben lehetséges, kint szabadban tegyük meg, mert a lágy dekorfesték felülete akkor lesz igazán szép sima, ha jól lecsiszoljuk és ez ugye porral jár :) 
A dekupázs papírt mérjük oda az alaphoz és vágjuk ki a méretet. Nem baj, ha valamelyik széle kicsit túl lóg, de mérjük ki, hogy a levehetetlen gomb hol van, és vágjunk egy lyukat a papírba, annak helyéhez. A papírt aztán áztassuk be vízbe.

A papírról aztán húzzuk le két ujjunk között a felesleges vizet, alaposan ragasztózzuk be a dobozt, illesszük fel a papírt, és simítsuk ki a levegőt az ujjunkkal, majd egy száraz papírtörlővel, vagy zsepivel. Aztán hagyjuk száradni, majd utána csiszoljuk le a felesleges, túllógó papírt.
Antikoló pasztával jól pamacsoljuk be a 3D-s részt, valamint a doboz széleit, és töröljük is vissza egy papírtörlővel. Nekem még hiányzott róla egy leheletnyi csillogás, ezért a kiemelkedő részre és az élekre egy kis arany viaszpasztát is felkentem.
Utána az egészet lakkozhatjuk, vagy viaszpasztázhatjuk (átlátszóval persze), kinek-kinek ízlése szerint. :)
Hamarosan jövök még ilyesmikkel, valamint a facebook oldalunkon még több ötlettel, képekkel. Kövessetek! :)


2015. február 3., kedd

Kreatív világ - Frankfurtban

Idén is nagyon sok kiállító volt jelen Frankfurtban a Creativeworld rendezvényen, ahová mi is elmentünk. Inspirálódni, ájuldozni, élményeket és üzletfeleket gyűjtögetni :) Nagyon sok minden szuper dolgot láttunk, nagyon sokat mentünk, rengeteg katalógust hoztunk. Most napokig biztosan dolgozzuk fel a látottakat és hallottakat, aztán folyamatosan bővítjük a kínálatunkat ezekkel az új dolgokkal. Pár képet mutatok, bár szinte mindenhova ki volt írva, hogy ne fényképezzünk, de volt ahol lehetett :)

Először is mutatom a Pentacolor standját, ami idén is fantasztikusan látványos volt. Nem azért, mert őket ugye kedveljük, de tényleg a legszebb stand volt az összes közül... pedig volt jó pár:
Személy szerint nekem van egy kedvenc művészem, akit rég óta követek figyelemmel, imádom, amiket csinál, és ő is kint volt. Dolgozott és sokáig csak néztem. Beszélgettünk is vele, és nála lehetett fotózni.
Ő Andy Skinner, ezek pedig a munkái, legalábbis egy része:
Maga a kiállítás iszonyú nagy területen van, emeletekben és épületekben lehet számolni.

Katalógusaink egy része :)

Ilyeneket láttunk, meg még ilyenebbeket, ahol fotózni tilos volt. Persze egyelőre minden titkunkat nem akarjuk felfedni, de hogy a rizspapír, stencil, nyomdakészletünk bővülni fog, az biztos! :)


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...