A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2015. március 29., vasárnap

Egy kalapdoboz a következő dekupázs foglalkozásra

Most már rendszeresen a dekupázs foglalkozás minden hónap második szombatján kerül megrendezésre. El is készült a mintadarab, ami egy kalapdoboz lesz. Lesz rajta festés, stencilezés, nyomdázás, pöttyözés, és persze az elmaradhatatlan ragasztás :)

A foglalkozás időpontja tehát: 2015. április 11. 13.00 óra
Amíg elkészül kb. 4 óra, ára pedig változatlanul 4.000,- Ft/fő.

Jelentkezni személyesen a boltban, vagy e-mailben, vagy a facebookon lehet.
Kérjük mielőbb jelentkezz, hiszen férőhelyeink végesek!

Várunk szeretettel!


2015. március 21., szombat

Egy barátságról - dekupázson át ...



..., hogy még jobban megismerj minket.

Amikor az élet a hobbizás felé sodort, elég furmányos úton, de megismerkedtem valakivel. Aki először fura volt, mert lelkes volt, és kedves, és agitált. Hogy ismerkedjünk és alkossunk és menjek, mutassam, aztán tanítsam. Menjek hozzá kézműves szakkörbe, aztán mutassam meg miket készítettem én itthon, és aztán tanítsam, hogy miként is született meg egy-egy tárgyam.

Aztán beszélgettünk, találkoztunk, és alkottunk, majd beszélgettünk-beszélgettünk és szép lassan egy szoros barátság alakult ki. Amikor nem telt el úgy nap, meg hét, meg hónap, hogy ne beszéltünk volna. Minden nap. Személyesen, telefonon, sms-ben. Egyre szorosabb lett a barátság és kiderültek még dolgok rólunk. Hogy egy jegyben születtünk, hogy egy napon szültük a nagyfiainkat, hogy egy szemészhez járunk, hogy ugyanaz az orvosunk, hogy ugyanolyan a lelkünk, az ízlésünk, a mentalitásunk. 
Persze különbözünk is. Ami szintén jó. Ha valami engem zavart, megbeszéltük, ha őt zavarta, megbeszéltük. És szépen kialakult egy olyan barátság, amit már valószínűleg semmi nem szakít el. Én nem lennék nélküle ott ahol, ő nem lenne nélkülem ott, ahol.
Ugyanaz a hobbi, ugyanaz az álom, ugyanaz a mentalitás. Valami jót, valamit ami másnak is jó, nem csak nekünk. Valamit adni. Csak úgy! Mert adni jó! Nem várni érte cserébe semmit. Vagy várni valamit, és küzdeni, hogy az a legjobb legyen.

Az álom a bolt, a megvalósulása is maga egy álom. Egy csodás álom, ami valóra vált. Együtt. Megléptük. Hatalmas, hónapokig tartó beszélgetés, győzködés után. És tesszük a dolgunk, csináljuk és beszélgetünk, és megyünk és megyünk, hogy még jobb legyen.
A bolt a miénk. Az övé, az enyém. A mi kettőnk álma. Ő az egyik fele, én a másik. Ő az egyik felem, én az övé :)
Így vagyunk mi ketten, egyek. Most őt érte valami, amitől kicsit nehezebben mozog, de belevettük a hobbit, a jókedvet. Hát így állunk mi. Krisztivel :) 










A bútorfestésről - elméletben és gyakorlatban

Nagyon divat mostanában régi bútorokat felújítani, vagy az újakból régies, kopottas stílust alkotni.



A bútor Gyöngyié, megcsodálható a boltban :)
Ehhez a hobbihoz a Pentart termékek sok új festéket készített nekünk, amikkel most már tényleg gyerekjáték alkotni. Bemutatjuk mit, mivel, hogyan készíthetsz, hogy otthon bátran belevághass.

Mivel az első meghirdetett időpontra betelt a teljes létszám, így a következő időpont, amire már lehet jelentkezni:
2015. április 18. (szombat) 13.00 óra
Helyszín: 
Székesfehérvár, Fal köz
bryell KREATÍV BOLT ÉS MŰHELY

A foglalkozáson elméleti szinten megismerkedhetsz a régi bútorok felújításához fontos tudnivalókkal, gyakorlatban pedig kipróbálhatod az alábbi anyagokat:

- lágy dekorfesték, a hozzá tartozó alapozó és lakkok
- repedőfesték a lágy dekorfestékek kiegészítéseként
- lazúrgélek
- színes viaszpaszták
- vintage effect médium

A foglalkozásra hozhatsz magaddal kisbútort, amit szeretnél felújítani a fent felsorolt termékek bármelyikével. Kérjük ez a bútor ne legyen nagyobb 1 - 1,5 m2 felületűnél.

Amennyiben nincs bútorod, vagy az sokkal nagyobb, ne csüggedj. Készíthetsz egy faliképet, amelyen az összes felsorolt anyagot kipróbálhatod.



  

A foglalkozás ára: 4.000,- Ft. 

Jelentkezni lehet a boltban, vagy e-mailben. A létszám limitált, kérünk mielőbb jelentkezz! :)


2015. március 8., vasárnap

Nosztalgiakép bársonylakkal

Festegethetnékem támadt, így készítettem egy faliképet. Közben fotóztam is, bár a fényviszonyok hol ilyenek, hol olyanok voltak. Ilyen lett a végeredmény, alul pedig a folyamat.
Ez a képkeret két részből áll, egy hátlap és egy keret, ami díszítésre várt. A hátlapot lealapoztam és felragasztottam a körbetépett szalvétát. Amikor megszáradt megfestettem a hátlapot, ahova nem került szalvéta. Igyekeztem a színt hasonlóra összehozni. Ezek a nosztalgia szalvéták majdnem mind szürkés háttérre lettek nyomva, így én használtam szürkét, fehéret, esőfelhőt és kevés keki színt. A háttér festését én mindig a szalvétától távol kezdem, addig ütögetem egymásba az általam belelátott színeket, amíg el nem érem azt a színt, amit szeretnék, vagyis, ami a szalvéta színe. Amikor megvan, akkor ütögetem fel a festéket a szalvéta szélére is.
Amikor ez megvolt, fogtam egy mini stencilt, rátettem a képre és a minta mellett, esőfelhő színnel, nem túl erősen itt-ott megfestettem.
 
A keretet lefestettem esőfelhővel és kekivel, majd egy kis barna szárazecsettel, száradás után pedig az egészet átumbráztam. Umbrázás után egy részre átlátszó gélpasztával rajzoltam mintákat, száradás után pedig bársonylakkal lelakkoztam. Így olyan, mintha nyomott/domborított mintája lenne a képkeretnek.
Hát ilyen lett. Szeretem :)

2015. március 7., szombat

Új termékek a Pentarttól - 2. rész - Média mist spray

Beszéljünk most akkor a mistekről. Kettő féle került forgalomba most, az egyik egy "sima" festékspray, a másik texturált felületet képes létrehozni általunk :)

Hivatalosan ilyen a festékspray:

"Gyorsan száradó, vízbázisú, savmentes festék, mely bármilyen felületre fújható. Porózus felületen matt hatású, sima felületen fényesre szárad. Csillogó metálos színekben is kapható. Jól használható stencilezéshez. Kiváló gazdag színvilágú, egyedi, scrapbook-lapok készítéséhez. A színek összhangban vannak a Pentart Média Tinta és a Gyöngytoll színeivel. Távolabbról, kevesebb festéket fújva a felületre ködös, sejtelmes hatást érhetünk el, míg több festék kipumpálásával élénkebb színt kapunk."

 
A tégelyében sötétnek látszó színek ilyen halványak, pasztellek, mint ahogy ezen a papíron is látszik. Ezeket a színeket használtam sorrendben a képen: jégkék, homok, hajnalka. Kb. 30-40 cm-ről fújtam, és mivel spray, ami szórja ugye a benne lévő festéket, ezért képes elég nagy területet beszínezni, főleg ekkor a távolságról. Tehát egy kiterített újságpapír nem biztos, hogy elég védelemnek :) Szóval jól alá kell bélelni a területet, ahol dolgozunk, és lehetőleg pakoljunk is el a közelből. Simán saját tapasztalat, de legalább megtudtam, hogy a szőnyeget is képes beszínezni :) 
Ajánlom még a próbafújást, hogy lássuk mennyire erős a szín, vagy a benne levő pigmentek miatt milyen formában fújja a festéket. Használhatjuk papírra, dekorgumira, gyakorlatilag elég sok mindenre, de mivel a festék vízbázisú és elég híg ne várjunk tőle nagyon erős színeket, fedőfestésnek egyáltalán nem jó. Ez pont az árnyalatnyi színezésekre, érdekes hatásokra alkalmazható jó kis cucc :) 
Stencilezni is lehet vele, akár úgy, hogy az alapot akrilfestékkel, vagy lágy dekorfestékkel megfestjük, rátesszük a stencilt és párat puffantunk a festékből :) Így mégis látszik az alapszín, de van egy kis különlegessége a felületünknek. Messzebbről fújjuk, ne közelről, hiszen a híg festék közelről aláfolyhat a stencilnek. Egyszerre csak 1-2 fújást alkalmazzunk, ha sötétebb felületet szeretnénk, akkor inkább várjuk meg, amíg megszárad az első réteg, aztán fújjunk tovább.
A már felragasztott, és megszáradt dekupázsolt munkánkat is lehet színezni vele.
Vagy például, ha kis színeltérés van a már felkent fedőfestéknél, egy két ügyes fújással eltüntethetjük, egységessé tehetjük a művünket :)

A következő használat előtt egy kis rátapadt festéket találhatunk a fújókánál, ezt simán le tudjuk szedni az ujjunkkal. :)

A média textúra spray pedig olyan anyagot tartalmaz, ami texturált felületet képez a lefújt tárgyon. Színei erőteljesebbek, a fújása nem teljesen permetszerű. A még nedves felületet, ha hajszárítózzuk, kicsit megrepedhet, amitől még érdekesebb felületet kapunk.
FONTOS! 
A textúra sprayt használat után alaposan tisztán kell tartani! Tekerjük le a fújókáját és mossuk át vízzel, mert beszárad!





2015. március 2., hétfő

Új termékek a Pentarttól - 1. rész - Repedőfesték

Tegnap ismét új alapanyagokkal bővült a hobbis termékpiac. Repesztők, festékek, lakkok, alapozók, ezeket sorban be is mutatom. Most a repedőfestékkel kezdem a sort.

A festék kétfázisú, ugyanúgy, mint a repesztőcsaládok nagy többsége.
Egy alapozóból és egy festékből áll. A festékek 8 színben kaphatók, a lágy dekorfestékkel összhangban vannak ezek a színek. Főleg a bútorfestéshez, bútorok díszítéséhez ajánlják, de természetesen bármilyen más tárgyon is lehet használni. 
A repedőfesték használata tehát ilyen:
1. Kenjünk fel egy alapszínt a felületre, olyat, amilyet a repedésben szeretnénk, ha látszana. Ez lehet akrilfesték, lazúr, vagy lágy dekorfesték (decor paint soft) is.

2. Száradás után kenjük fel a repedőfesték alapozóját. Ne túl vékonyan, de ne is túl vastagon, egyenletes rétegben (mint a többi kétfázisú repesztőlakknál), majd hagyjuk megszáradni. Fontos, hogy ne hajszárítózzuk, legalábbis közelről, forró levegővel, mert felhólyagosodhat! Messziről, hideg levegővel, ventillátorral fújható.

3. Ha átlátszóra száradt az alapozó réteg, kenhetjük fel a kívánt repedőfestéket. Használhatunk ecsetet, vagy szivacsecsetet is a felhordáshoz. Ilyen repedéseket érhetünk el:
Szivacsecsettel, pamacsoló mozdulatokkal
Ecsettel, összevissza mozgatva az ecsetet
Ecsettel, egy irányban húzva a festéket
Az első réteg felhordásának iránya teljesen mindegy, a lényeg, hogy egyenletes legyen. A második réteg felhordásánál nem kell arra figyelnünk, hogy ne menjünk vissza egy már felkent részre, nem olyan, mint az egyfázisú repesztőlakk, nem szedi vissza a festéket, ha még javítani szeretnénk a felhordáson. A felkenési vastagság pedig ismét ne legyen túl vékony, mert akkor kisebbek a repedések, de túl vastag sem, hogy a festék azért meg is tudjon repedni :)

A repedőfestéket keverhetjük egy másik színnel is, vagy úgy is használhatjuk, hogy felkenünk a felületre két-három színt a festékből és szivacsecsettel összemossuk, pamacsoló mozdulatokkal.

A legfontosabb ennél a festéknél, amitől igazán gyönyörűvé válik a művünk, hogy száradás után bátran csiszolható a felület. Csiszolás után egy száraz ecsettel söprögessük ki a repedésbe bekerülő festékport. :)
 
Védelemhez használjuk az új dekor lakkot, ami van matt és selyemfényűben is. :)
Jó munkát, jó kísérletezést!
Lágy dekorfestékkel kombinálva (hamarosan videó készül róla)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...