A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2010. szeptember 28., kedd

Felfordulás

Elmaradtam, mert kissé felfordult az életem, volt benne jó is rossz is. Két napos bemutatón voltam, és készülök a kiállításomra, eltűnt a pénztárcám az irataimmal, fényképekkel, a fiam gyermekkori rajzával együtt. :-( Közben átalakítjuk egy kicsit a házat, és pont az én szobámat bombáztuk, jelenleg a nappaliban csinálom a rendetlenséget.....


Azért hamarosan jövök... :-)

2010. szeptember 21., kedd

Ugyanaz, mégis más

Ugyanaz a technika, más papír, más felület. Egy könyvdoboz nosztalgikus hangulatban.
A foglalkozásra választható tárgy egyike ez.


2010. szeptember 15., szerda

Az első

Dekupázs tanfolyam Székesfehérváron!

Időpont: 2010. október 28. (csütörtök) 17.00 - 20.00
Cím: Székesfehérvár, Verseci u. 1-15.

A foglalkozás keretén belül általában egy tárgyat készítünk el, melyet aztán mindenki hazavihet.
A foglalkozáshoz szükséges alapanyagokat én biztosítom.
Az első foglalkozás ára: 3.000,- Ft

Tárgya: Papírzsebkendő tartó nyomdázással, antikolással




Jelentkezés:  Boda Gabriella
Tel: 70/365-6938 begin_of_the_skype_highlighting              70/365-6938      end_of_the_skype_highlighting
e-mail: bryell@invitel.hu
ariadne@vipmail.hu

2010. szeptember 14., kedd

Szösszenet

Még egy kis nyarat gyorsan! Olyan hirtelen vége lett, de talán sikerült vele visszaidéznem a jobb időt :-) Itt legalábbis süt a nap és nem kell pulcsi, ha kimegyek az udvarra.


Egy pici kis locsolókanna. Fém volt, fa (hatású) lett. Nagyon hamar elkészült, de jó volt egy kicsit pepecselni vele itt-ott, ahol a szalvéta nem ért el egészen a végéig.

Lealapoztam kétszer is, biztos, ami biztos, és felragasztottam rá a szalvétát.


Utána előszedtem az összes szemem és megpróbáltam kitalálni, hogy milyen színű a levendulamező és az ég. Ezeket a színeket gondoltam, hogy benne vannak, így ezekkel játszottam.


Megfestettem, na jó, ez túlzás, megpöttyöztem a hiányzó részeket, a mezőt, az eget is, és a kanna alját, tetejét is okker, barna és fekete festékkel. Így egy kicsit olyan fa hatású lett.


Végül lelakkoztam selyem-matt parkettalakkal :-)

2010. szeptember 13., hétfő

Kézműves Fesztivál, Polgárdi

Kicsit lemaradtam önmagamtól. Hétvégén ebben a gyönyörű, esős, borús időben kézműves nap volt Polgárdiban. Sátrakat állítottak fel, így nem áztunk, sőt még melegünk is volt. A mi sátrunkban mindig sokan voltak, megcsodálták a Kézműves Szakkör kiállított tárgyait, leültek alkotni.

Sajnos a gépemet nem vittem magammal, ha szerzek valakitől fotókat, majd mutatom.

A gyerekek szénából csináltak nyulat, sünit, malackát, dekorgumiból fecskéket, a felnőttek meg kő hatású fali képeket! Nagyon élvezte mindenki. Kaptunk enni, pogácsát, kalácsot, kakaóscsigát, szendvicset, inni, üdítőt, kávét, meleg teát. Olyan igazi citromos "nagyüzemit". Hű de finom volt!

Szóval az elmúlt pár napban, a múlt héten erre készültem, szombaton helyt álltam, tegnap kipihentem, most meg már megint kísérletezgetek.

Nemsokára jövök az eredménnyel!

2010. szeptember 7., kedd

Rózsás romantika

Egy kis egyszerű romantikát hoztam ebben az esős, borús időben.


A dobozt lefestettem valamiféle drappos színre, próbáltam olyasmit kevergetni, mint a kiválasztott ornamentika színe, vagy legalábbis egyik árnyalata.
Amíg száradt a festék, addig kivágtam az oldalára kerülő mintákat, a tetejére kerülő rózsát, és feltettem a borsólevest főni :-)

Aztán a kivágott "kacifinci" mintát ráfogtam a doboz oldalára, és berajzoltam az alsó körvonalát, majd ráragasztgattam a leukoplastot, hogy a szabályos csíkokat meg tudjam festeni. 


Csak a grafitvonal alá tettem festéket, amit szivaccsal töcsköltem fel.
Leszedegetve a patikai ragasztót, ilyen szép csíkos lett! 
Jó, nem? Nekem nagyon tetszik ez a csíkozás. Egyszerű de mégis mutatós. Mondhatni elegáns. :-)

Aztán felragasztottam a doboz oldalára a mintát.
Amíg ez is száradt, befejeztem a borsólevest, és felragasztottam a doboz tetejére a rózsamintát. A rózsákat utána barna antikolóval árnyaltam. Vékony ecsettel a minta mellé húztam egy kis csíkot, amit utána szivaccsal eloszlattam.
Próbált már valaki úgy fotózni, hogy jobb kézzel dolgozik, a ballal fényképez, úgy, hogy a gomb a jobb oldalán található a gépnek? Én így tudom ezt művelni :-) Ezért sötét és homályos. :-)

A végén pedig fényes lakkot kapott az egész. Nekem ez is tetszik a maga kis egyszerűségében.

Rizsfelfújt is lett a leves mellé!

2010. szeptember 5., vasárnap

Apró-cseprő tanácsok

Néha, amikor szárad a ragasztó, vagy a festék, vagy éppen még nem járt le a mosógép, és rotyog a pörkölt a lábasban, nézelődni szoktam. Honlapokat, boltokat, fórumokat, képeket dekupázs témában.
Tudom nem vagyok én sem mestere a dolgoknak, vannak ízlések és pofonok, de bizony néha szembesülök azzal, hogy mennyire el lehet rontani egy szépnek induló tárgyat valamivel. Mondjuk a szalvéta helytelen felragasztásával. Esetleg kivágásával.

Csak tanácsot szeretnék adni, és tényleg csak a jószándék vezérel...

A papír, szalvéta kivágása legyen pontos! Közvetlen a minta mellett vágjunk az ollóval, ne legyen 1 mm túllógás sem. Ha a papír alapszíne más, mint amilyenre a tárgyat festettük, és a papíron olyan rész is van, ami a mintán belül esik, de felesleges, azt is vágjuk ki...
Elég nehéz ezt így leírni, de kimásolt képekkel nem akarom illusztrálni, hiszen nem a megbántás a célom. Inkább kivágtam...
Ebből a szalvétából....
.... lett ez. Ez rossz!
Az egér kezénél, szempillájánál (és még itt-ott) nem vágtam pontosan körbe, a lába között nem vágtam ki a szalvétát. Sajnos sok helyen így kerülnek felragasztásra a minták. Ez így nem jó! Legyen pontosabb a munkánk, hogy ne csak a család dicsérje!:-)

A másik problémám a telibe szalvétázás. Amikor nem kell kivágni semmit sem, hiszen a szalvéta mintája folytonos és gyönyörű. Ám a díszítendő tárgy kisebb, mint a szalvéta. Nagyon sok helyen látom, hogy alkalmazzák az "ahogy esik, úgy puffanik" megoldást. Pedig az ilyen szalvétának is lehetnek főbb elemei, amit nem szabadna félbevágni.
Például:
Eredeti szalvéta
Rossz, mert alul van felesleges szalvéta, felül pedig hiányos
Jó, mert a kép felső része is látszik.
Rossz, mert a cserépből és a kannából is hiányzik
Jó, mert az egyik teljes egészében látszik.





Remélem érthető a különbség, és segítettem ezzel. Lehet valakik azt gondolják, hogy  butaság  ezzel foglalkozni, hiszen ezt mindenki tudja, aki dekupázsol, de miután találkoztam az ellenkezőjével, így inkább segítek, hogy minél szebb alkotások kerüljenek ki a kezeink közül.
További jó munkát!

2010. szeptember 3., péntek

Artúr király kincsesládája

Egy királynak, ha van serlege, kell, hogy legyen egy arany tartó ládikája is.
Hasonlóképp készült, mint a serleg, csak ezen van még papír is. Hasonló mintájú, mint a "veretek" körben. Itt a füstfólia ragasztót ecsettel vittem fel, de utána szivaccsal kicsit megütögettem és az egészet utána pasztáztam is.
Így mutatnak együtt:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...