A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. május 19., csütörtök

Terrakotta paszta

Bár már említettem a terrakottapasztát most arra szeretném felhívni a figyelmet vele kapcsolatban, hogy kültérre is alkalmazható. Egy műanyag virágcserepet bevonva a pasztával, annak száradása után egy vízálló "agyag" cserepet kapunk. A pasztát utólag fehér antikoló pasztával óvatosan átsimogathatjuk, így nem lesz annyira homogén színvilága.
Használhatunk a cserép díszítéséhez levegőn száradó gyurmát, madzagokat, kreativitásunkat :-)


Egy nagyobb hungarocell golyót bevonva, sodrott zsinórral díszítve kerti díszeket készíthetünk. A képen egy eredeti, igazi agyaggolyó, és az enyém, a hungarocell.


Persze a lakásban is méltó dísze lehet a falunknak. Készítsünk téglamintát az ajtó fölé, provance-i stílusban akár. Én így készítem a téglamintát:

Ez itt egy hungarocell tábla, amit itt lefestettem szürke festékkel. Hétvégén a Pentacolor Kft. bemutatóján 3d port kevertünk ki szürke festékkel és azzal alapoztuk le a táblát. Így eltüntettük a "sejtecskéket", és kicsit leomló vakolat hatását keltettük.
Papír maszkoló szalagot használtunk. Hosszában téptük félbe, úgy ragasztottuk fel, hogy a "fuga" se legyen szabályos.
A téglamintát aztán terrakotta pasztával töltöttük ki. Spatulával hordjuk fel a pasztát a felületre, simítsuk el. Ha a hungarocell táblát használjuk falidísznek, készítsünk hozzá még 2-3 db-ot, majd egymás mellé téve a falon is jól mutatnak. Kiegészíthetjük papírmasé virágcseréppel, vagy a téglamintába, még a paszta száradása előtt készítsünk "pecsétet". Hurkapálcával írhatunk is bele, vagy nyomdázzuk meg.

Végül egy stencilezett darab. Az első réteg száradása után terrakotta pasztát hordjunk fel stencil segítségével. Umbra antikolóval kenjük át a felületet, miután mindkét réteg megszáradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...