A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. szeptember 12., hétfő

Alulról repesztett tányér

Csütörtökön megkezdődött az idei tanévem :-)))) Alulról repesztettünk tányérokat, finomvonalas repesztővel. Olyan egyszerűnek tűnik, pedig jó sok mindenre oda kell figyelni, mikor alulról dolgozunk egy tányéron. A jelenlévők többsége csodálkozva vette észre, hogy fél 8-kor még csináltuk, azt hitték, korábban mennek haza :-) Hát tévedtek :-)
Szóval a finomvonalas repesztést alulról ugyanúgy csináljuk, mint máskor és máshol. Csak nem teszünk alá papírt, vagy festéket, hanem mindjárt a repesztőlakk első fázisával kezdjük, aztán folytatjuk a másodikkal, aztán dörzsölünk, végül lakkozunk. És megint lakkozunk. Jól, alaposan, oldószeres lakkal. Ez az egyik (vagyis ez már kettő) szabály.
első fázis
Mivel ezután ragasztjuk fel a szalvétát, papírt, rizspapírt és azt vizes bázisú dekupázs ragasztóval tesszük, fontos, hogy mindenhol le legyen lakkozva a felületünk, mert felszednénk a szép repesztésünket.

A papírt lehet körbevágni, tépni, egyben felragasztani. Utána pedig a valahányadik fontos szabály, hogy jól ragasztózzuk le a felületet. Inkább többször. Mert ha maradt ragasztatlan (wow,deszépszó) felület, akkor aláfolyhat a festék.
Szóval mikor megszáradt a ragasztó, legyen még egy réteg, és jöhet a festés. A végén pedig még egy réteg lakk és kész is van.
Mi csináltunk lábat is a tányérnak, így szép tál lett belőle. Egy mécsestartót (üveg) ragasztottunk a tányér aljára.
Ez a tányér lett a kedvencem, mert először elszakadt a szalvéta, az egyik levél megadta magát, de Szonja olyan szépen helyrehozta, hogy nem is venni észre. (bal alsó) A másik oka pedig, hogy nem javasoltam neki ezt a festést, hogy belül világos, kívül sötétedik, mert a festék gyors száradása miatt féltem, hogy nem lesz szép. És megcsinálta ezt is! :-)))





Színt kevertem!! :-)

További képek a foglalkozásról, a tányérokról itt látható.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...