A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2012. január 10., kedd

Csillámos

Bár még nincs farsang idény, de a csillogó, aranyos, ezüstös akármik nekem minden évszakban nagyon tetszenek, ezért most egy gipsz maszkra variáltam rá a csillámpalás pasztát.
Ha lenne szép hosszú fekete tollam, akkor körberaktam volna afféle fejdíszként, de nincs. A papíros változatból pedig már annyit csináltam, hogy azt már nem akartam, ráadásul így még jobban szállítható is :-)
A gipszet felvizezett alapozóval kenem le mindig, így nem lesz ecsetnyomos, csíkos. Utána átkentem az egészet fehér gyöngyházfényű festékkel. Közben a csillámpalás pasztával megcsináltam a stencilezett mintákat.
Ez egy nagyon jópofa technika, mert domború, homorú felületre is tehetünk a kedvenc stencilünkkel, -ha az nagyon vastag, akkor is - mintákat. Szóval genotherm szükségeltetik hozzá, a rücskösebbik változat. Erre rászorítjük a stencilt és spatulával belekenjük a csillámos pasztát. Pár óra alatt megszárad annyira, hogy szépen, mint egy matrica lehúzható a felületről és bátran ragasztható bármilyen dimbes-dombos felületre. Többnyire nem is használok alá ragasztót, de ha nagyon kiszáradt, akkor mindenképp kell. Dekupázs, vagy sima lakk.
Ebben a formában még alakítható is, vágható, lehet variálni a mintákat nyugodtan.
A maszk másik oldalát lefestettem feketére, majd a fekete alapú csillámos ásványpasztát jó vastagon felhordtam rá, és szivaccsal elegyengettem.


Amikor megszáradt kis füstfólia darabokat nyomkodtam még rá, ide-oda, és a száját is füstfóliával "rúzsoztam". A végén umbra antikolóval jól összemaszatoltam az egészet :-) Nem kell sajnálni, csak egy ronggyal visszatörölni a felesleget.
Hát így.
Imádom amúgy a "velencei" maszkokat, csináljatok ti is!

2 megjegyzés:

  1. A maszk dekorációja nagyon szépséges lett,az alapot te öntötted?!
    Már farsangi idény van, vízkereszttől hamvazó szerdáig ?:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...