A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2012. július 30., hétfő

A kreatív hétvégén használt alapanyagok

Mivel sokan érdeklődtetek, elárulom, hogy milyen alapanyagokat használtunk fel a hétvégén ahhoz, hogy ilyen csodás tárgyak szülessenek :)
Nem meglepő módon - gondolom sokan sejtitek - , hogy Pentart és Stamperia anyagokkal dolgoztunk.

Kezdjük az elején, a kehellyel:
Pentartos termékek:
alapozó, matt akrilfesték (tejeskávé), metál akrilfesték (antik réz), levegőn száradó gyurma, dekupázs ragasztó, mozaik és kavicsragasztó, finomvonalas repesztőlakk, umbra antikoló, oldószeres fényes lakk, és bronz üvegkontúr.
Stamperia termék:
Flash, rizsszalvéta

A Flash egy kétkomponensű gyurmaszerű anyag, amit egyenlő arányban kell villámgyorsan összenyomkodni, hogy homogén anyagot kapjunk, pogácsát készítünk belőle és belenyomjuk a hőn áhított brosst, vagy medált, amit sokszorosítani szeretnénk. 5-10 perc után a minta kivehető a szilikonból, utána nyomkodhatjuk bele a gyurmát. Tulajdonképpen szilikon lesz belőle, ami hajlítható, ezáltal könnyen kivehető a gyurma, és számtalanszor felhasználható még. 
Készült jó pár gyurmaforma :)
Ezeket aztán festettük, és még nem száraz állapotukban a mozaik és kavicsragasztóval felragasztottuk a helyére.

Nőcis kép: (mi így hívtuk) :)





Pentart termékek:
Füsfólia + ragasztója, metál akril festékek (padlizsán, lila, kékeszöld, kék, bordó), umbra antikoló, matt akrilfesték (fekete), dekupázsragasztó, mozaik és kavicsragasztó, metál viaszpaszta (ezüst)
Stamperia termék:
rizsszalvéta
Egyebek: csipke, organzaszalag, fa sarokelem, dekorgumi, a fa lap, és a gipsz fej.

Az alap a különleges csillogó hatáshoz (ami persze fényképen nem is annyira jön elő), az ezüst füstfólia volt. Erre jött aztán a dekupázs, és a csipkeszalag. A csipkét is a dekupázsragasztóval ragasztottuk ám! :) A fa sarokelemeket metál festékkel és a metál viaszpasztával kenegettük, majd a mozaik és kavicsragasztóval tettük fel. Pedig nem is kavics :-) De én nagyon szeretem, rengeteg mindenhez ezt használom, mert átlátszóra szárad, így ha kifolyik sem lesz semmi baj, és gyorsan szárad.
A kalap elkészítésénél jött a divattervezői oldala mindenkinek :) Egy csomót irigykedve néztem.... "hogyeznekemmiértnemjutotteszembe" :))

Csipkés doboz: 

Pentart termékek:
Alapozó, matt akrilfestékek (country kék, tejeskávé, sötétbarna), dekupázsragasztó, kartonragasztó, matt lakk
Stamperia termékek:
Rizsszalvéta, dekupázspapír, Pasta Soffice
Egyebek:
Csipke, és csipkeszalag (amit már csomagban is megvásárolhatsz a Pentacolor viszonteladóinál, minden más általunk használt alapanyaggal együtt)

A csipkemintát az olasz Pasta Soffice nevezetű, nagyon krémes állagú pasztával készítettük. A végén a csipkeszalagot a kartonragasztóval ragasztottuk a helyére. Nagyon kevés kell ebből a ragasztóból, kicsit zselés állagú (na jó, hígabb), de ettől nem ázik el a textil, így láthatatlanul van felragasztva a dobozra. Ez persze bármilyen textilnél működik, még a selyemszatén szalagoknál is! A doboz tetején kicsit festettük a csipkemintát, az oldalán nem (már aki), így az szép fehér maradt.

Gabi mintadarabjairól pár szót, aztán majd ő... előbb-utóbb csak lesz már gépe :)))

Gabi a Stamperia cég egyik régebbi termékét a TexArtot használta és mutatta be, viaszpasztákkal, és egyéb kiegészítőkkel. Az ő csipkemintájához 3d port használtak :)) 

Száradnak az üvegek és a tányérok a napon :))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...