A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2016. szeptember 18., vasárnap

Dekupázs egyszerűen...

Van, amikor már sok az alapanyag, van, amikor nem tudod hol a határ, van, hogy elkezdenéd, de nem mered, van, hogy feldobnád, de nem tudod mivel.
Most mutatok egy nagyon egyszerű, nagyon gyors dekupázsolást nektek :)

Én egy teafiltertartót dekoráltam, aminek még fiókja is van, tehát több funkciós, egy rizspapírt használtam hozzá, lazúrt, és egy kevés matt akrilfestéket (naná, hogy Pentart).

Némelyik fotó minősége nem lesz jó, de mivel sötétedéskor csináltam, így ez számomra elviselhető :) De a lényeg látszódik, remélem! :)

Egy teafiltertartó, egy rizspapír, egy lazúr, egy akrilfesték, egy dekupázsragasztó.

Először is fekete lazúrral lefestettem a tartó oldalát, alját, tetejét (és majd később a belsejét is)
Nem kell megijedni, nem tök fekete... inkább szürkés :)
 Aztán lealapoztam azt a részt, ahova a papírt akartam ragasztani, két rétegben:

Aztán csiszoltam meg az egészet, finom csiszolópapírral. Így a felület nem szálkás, a fekete lazúr még világosabb lett, itt-ott kilátszik alóla a natúr fa.
Majd a rizspapírt elvágtam,és felragasztottam a felső részre (az alját), a fiók részre a tetejét.

Rizspapírnál alul és ...

... felül is ragasztózok.

Száradás után (én mindig megvárom, hogy megszáradjon a ragasztó és a papír is, mert így nem szakad), lecsiszoltam a felesleges, túllógó részeket.
Aztán szárazecset technikával (jól befestékezem az ecsetet, aztán leitatom róla a festéket egy kéztörlő papíron) átsimogattam a tartó és a fiók széleit is.

Ha már így marad, az sem rossz. Kezdőknek bőven elég ez, és jól is mutat az egész. De én most kicsit variáltam rajta, így három részre osztottam a tartót.
Majd fogtam egy sima ecsetet, ami lapos, és keskeny, bevizeztem, leszedtem az edény (befőttesdoboztető) szélén a felesleges vizet, és egyik csücskét belemártottam a fekete festékbe és a vonal mentén meghúztam. A festékes részt kell a vonal mellé tenni. A vizes ecset miatt a festék kissé elfolyik, így árnyékos hatást kelt. Akár többször át lehet menni rajta, mármint a vonalon.
víz...

festék...
vonal

 Azért, hogy jobban kiemelkedjen, a megrajzolt vonal másik felét fehér akrillal/alapozóval húztam meg, ugyenezen technikával.

Végül mehet rá lakk és a fogantyú. És már kész is van. Akinek ez nem elég, nyomdázhat, stencilezhet rá, készülhet más színnel, a mintákat ki lehet emelni 3D lakkal, vagy bármi, ami még eszünkbe jut, csak tartsunk mindig szünetet, nézzük meg, hogy mi kell még rá, és ne vigyük túlzásba. Én így szeretem:

Ha szeretnél különböző technikákat tanulni, jelentkezz foglalkozásainkra. A szeptemberiekre sajnos már nincs hely, az októberi foglalkozások időpontját és mintadarabjait hamarosan megmutatjuk.

Kulissza mögött:
Ezt itthon csináltam, mert a boltban nem mindig van idő alkotni, mert jöttök és jöttök, aminek szívből örülünk és várunk titeket szeretettel. Itthon viszont néha kell mást is csinálni, ezért esteledett rám :)
Sül a mézes csirkemell :) 


by Gabi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...