A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. január 29., szombat

Tálca felújítása

Egy gyönyörű tálcát kaptam ajándékba. Nem új, sőt! Nagyon régi, ütött, kopott, de a formája nagyon tetszik, meg tulajdonképpen a színe is tetszett, ezért úgy gondoltam a felújítása során nagyon sok mindent nem fogok változtatni rajta.
Így nézett ki
Először lecsiszolgattam, ahol nagyon lekopott a festék, majd a hibákat kijavítottam fatapasszal. Aztán azt is lecsiszoltam, és a tálca alját kifestettem. Szerettem volna ha olyan hatású marad, mintha pácolt lenne, de a fatapaszra nem fog a pác, ezért akrilfestékekből kevertem színt. Olivát, sötétbarnát és feketét kevertem össze.
Egy nagyon durva sörtéjű ecsettel, egy kevés fekete festékkel megsimogattam a felületet, ettől úgy tűnik, mintha látszana az erezet egy kicsit.



A tálca oldalát sem tiszta fekete festékkel kentem le, hanem abba is kevertem egy kis sötétbarnát. A fogantyúk fa részeit is ezzel festettem le, a fém részeket megcsiszoltam ugyan, de inkább azt is átkentem antik réz és antik arany festékkel.
A szilikon nyomdát most nem festékkel, hanem a füstfólia ragasztójával maszatoltam össze, óvatosan rányomtam a tálcára. Egy kevés száradási idő után füstfóliát simogattam a ragasztóra, majd a felesleget egy durvább sörtéjű ecsettel lesöprögettem róla.

Már csak a lakkozás maradt hátra. A tálca belsejét selyemmatt lakkal kentem le, az odalát fényessel. Hamar megvolt, nagyon szép lett, de közben besötétedett. Vakuval fényképeztem, de így megcsillan rajta mindig, olyan mintha foltos lenne :-) De nem az! Tényleg!


Köszi Kriszti! Nagyon örülök neki! :-)

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...