A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2011. szeptember 8., csütörtök

Asztal (megint) és szék

Ez nem svéd asztalka, hanem igazi magyar faáru. Egy kis asztal és egy szék. Decemberre azt hiszem készítek egy szettet az oviba is, ahova a kisebbikem jár. :-)
Szóval, amikor megláttam az új árut a Pentacolor nagykereskedésben, egyből az ugrott be, hogy ilyenek az ovis asztalok, és ha már hobbi nagyker, akkor kell, hogy legyen az asztalnak valami szép dísze. Akkor már legyen funkciója is, és láttam magam előtt egy társasjátékot, ami fel van festve az asztalkára. 
Így született meg ő:
Egyből tudtam, hogy úgy szeretném megcsinálni, hogy a start ne az egyik saroknál legyen, hanem mindenki oldalán legyen egy-egy. Azt hiszem a "Ki nevet a végén?" társasjáték hasonló. Elindulsz, mész egy kört, és beállsz a startoldaladnál a célba. 
A figurák kitalálása a széknél kezdődött, azt meg piros alapon fekete pöttyösként láttam magam előtt, mint egy katica. Tehát az egyik bábunak muszáj katicának lenni. Akkor a többi is valami állatka. A cél pedig természetesen egy virág. Szóval a katica, a méhecske, a lepke, és egy hangya. Mind környékezi a virágot. Jó, a hangya nem annyira, de aranyos állatkának beillik :-)
Szóval a négy bábu parafadugó, festve, rizspapirból kitépkedett mintákkal díszítve. A dobókocka egy kis kihúzható tetejű dobozka, amibe pont belefér a négy bábu. Tehát a játék végén tárolóként funkcionál.
A számokat nem használtam, helyette színeket variáltam. Az én fiam ugyan ismeri már a pöttyöket és megszámolni is tudja, de gondoltam a még kisebbekre is.
Az asztalt aztán lime alapszín felvitele után méricskéltem és megrajzolgattam:

6 színt választottam, a dobóDoboz 6 oldala miatt. Az oldalakon 8 "hely" van, így mindegyik színből egy-egy jutott a pályára. A maradék kockákat pedig véletlenszerűen festettem be. Kis ecsettel, óvatosan, hogy ne menjek ki a vonalon.
Száradás után pedig maszkolószalagokat ragasztgattam a négyzetek széléhez és sötétzölddel vékony csíkokkal körbefestettem. A végén már egy nagyon vékony ecsettel vonalzó mellett húztam meg a csíkokat... :-) A középső virághoz én magam készítettem stencilt, a szélén lévőt készen vettem. A célvonalhoz is stencileztem virágot. A többi széket pedig elképzeltem, fekete-sárga csíkosra a méhecskéhez, pasztell színűre a lepkéhez, és barnára a hangyához...

A szabályok:
Válassz állatkát, dobj a kockával. Amilyen színt dobtál, olyan színű mezőre léphetsz. Jobbra indulj el a pályán. Ha megtettél egy egész kört, a saját startkockád előtti célba kell beérned. A célnál stencilezett virágok vannak. Bejutni olyan színű dobással lehet, amilyen a virág színe. 

hmm? Az én kisfiam élvezte, mert persze fel kellett avatni :-)

Az asztalt és a széket kreatív hobby boltokban tudjátok beszerezni, a Pentacolor Kft. forgalmazza.

6 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik, ötletes és praktikus darab, ráadásul még nem csak ovi, de a gyerekszoba kedves kiegészítője is lehet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes! Szeretem ezeket a színeket.

    VálaszTörlés
  3. Akkor jól van! :-) Örülök, lehetne még fokozni, de szerintem így is tök jó :-)(szerényen)

    VálaszTörlés
  4. Bryell!
    Ez nagggggyon jó lett! Alig várom már, hogy élőben is lássam! (Azt hiszem ki is próbálom..., hogy is volt: jobbra indulok? :-D)

    VálaszTörlés
  5. Kriszti! És még le is győztél :-)) Holnap is játszhatsz vele egyet, és lehetsz megint a lepkével! :-)Ágit is vond ám bele :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...