A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2013. január 30., szerda

Lépésről - lépésre

Sok-sok fotóval.
Még decemberben, de az is lehet, hogy novemberben kértek meg egy vendégkönyvre, februári határidővel. Tegnap nekiálltam és megcsináltam, de úgy gondoltam fotózok közben és megosztom veletek, hogy miket is használtam. Jó sok kép lett :) Sajnos nem vagyok egy képszerkesztő parafenomén (sem), így mindegyiket egyesével mutatom :)

A vendégkönyv a Fecskepalotának készült. Nézzétek meg a honlapjukat, úgy gondolom, hogy teljesen jellemző rájuk a könyv. A kérés csak a logó volt, más megkötésem nem volt. Persze nem is érdeklődtem, mert mindig izgalmas, hogy kitalálom-e a megrendelő gondolatait, vagy sem. Hát remélem :)

Ő az:

Először is kiválasztottam a papírt, erről nem készítettem fényképet, aztán alapoztam a könyvet.
Nagyon kevés alapozót használtam, hogy ne áztassam el teljesen a kartont. Száradás után lefestettem tejeskávé és bézs keverékével, mert a papír szélét ilyesmi színnek láttam.

Beragasztóztam azt a területet, ahova a papírt szerettem volna, majd a papírt vízbe áztattam, letörölgettem a nagyját, és felragasztottam. Az ujjammal kisimogattam a buborékokat is.
 Le maszkolószalagoztam a könyv szélét, majd átlátszó gélpasztát kentem a képre, és a kép fölé. Az aljára nem, mert oda repedőpasztát terveztem, alá felesleges. Így eltüntettem a papír szélét, és festett hatása lett a lovamnak... később, ha megszáradt :)

Száradás után elkezdtem a ló körül festegetni. Próbáltam előszedni a színeket, amik a papíron is szerepelnek, így vettem elő fehéret, jégkéket, country kéket, halvány lilát és nekiestem az "ég"-nek. Utána picit variáltam a bokrokon, majd árnyékoltam a ló felső részét. Nem a nap miatt, hanem, hogy kiemelkedjen kicsit a térből :) A papír szélét én is befestettem néha, de mivel gélpasztás, így mindjárt le is tudtam törölni.

A fákhoz gesztenye, földbarna, esőfelhő és fehér színeket használtam. Az árnyékoláshoz földbarnát.
A ló alá jöhetett a repedőpaszta. Felkentem a repedőpaszta alapozóját, úgy, hogy lehetőleg ne egy egyenes vonalban végződjön, hagytam megszáradni. A fehér repedőpasztához kevertem egy kis feketét, és földbarna akrilfestéket is egy csöppet, és felkentem az alapozójára. Megszárítottam és enyhén festékes szivaccsal átsimogattam az egészet. Azért kevertem a repedőpasztát, hogy a repedésekben ne a fehér szín látszódjon majd. Oda is ment minden féle szín, még egy kis narancssárga is :)
A felirat így készül. Dekorgumiból
A logót kinyomtattam, simán körbevágtam és felragasztottam. Mivel nekem csak egy kis mezei nyomtatóm van, ezért beragasztóztam a területet, aztán a papír hátulját és óvatosan felnyomkodtam a helyére. Aztán körbepöttyöztem, kicsit megvariáltam a két oldalát kontúrral, lakkoztam, umbrával antikoltam :) Besatíroztam az egész könyv szélét is földbarnával, maszkolószalagoztam ismét, és vaspasztával bekentem a gerincét a könyvnek. Száradás után arany metál viaszpasztával kiemeltem, és körbesimogattam a repedőpasztát is vele, meg a könyv szélét is. A vendégkönyv feliratot is lefestettem és arannyal átsimogattam. Majd mozaik és kavicsragasztóval felragasztottam.

A végén az egészet matt lakkal átkentem. És kész is.... az eleje :) A hátulja még most következik, de azon csak festés lesz, vaspaszta és slussz :)

Gondolom mondanom sem kell, hogy a színek, a paszták minden a Pentától van :)
Remélem használtok fel belőle ötleteket, és ha szeretnétek fényképet küldeni róla, szívesen közzéteszem :)
1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...