A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2010. november 30., kedd

Székács Zoltán festőművész

Ma megismerkedhettem vele, láthattam pár tervet, szösszenetet és mondhatom az állam leesett!

Hihetetlen, hogy milyen csodákat tud az emberi kéz alkotni festékből, homokból, különböző kenhető anyagokból.
Nem a szokásos képek ezek: tájkép, csendélet, arckép. Nem azok. Én nem is tudnám megnevezni, bár nem is tisztem, megtették ezt helyettem mások.
Éppen most van kiállítása, (Karinthy Szalon) remélem még én is odaérek, hogy láthassam a kész alkotásokat is, ajánlom szíves figyelmetekbe!

2010. november 27., szombat

Ajtókopogtató koszorú

Lezajlott a harmadik foglalkozás is, nagyon jó hangulatban, nem kapkodva és gyönyörűséges alkotások születtek! Nagyon örülök neki, hogy ilyen lelkes és ügyes csapat jött össze!
Néhány kép ízelítőül, a többi a honlapomon.

Elmélyülten....


Az egyik elkészült koszorú.

2010. november 24., szerda

Kolosszeumos óra

Most tudok feltenni képet, és mutatom is az órát, amit az óvónénink kért a lányának ajándékba. A fő kitétel a Kolosszeum volt. Tetszett az ajándékozónak és az ajándékozottnak is, aminek én nagyon örülök!

Körülbelül 35 kép készült az óráról, de valahogy sosem az igazi színét adja vissza a kép. Az alsó képen látható sárga hasonlít az eredetihez legjobban.

Bolhapiacon jártam

Gyönyörű dolgokat vettem, nagyon szép állapotban, többsége szinte vadiúj! A formájuk is különleges, diszíthetők festéssel, dekupázsolással és még gondolom sok minden mással. Kicsit sokmindent vettem, ezért szívesen megválok egy-két darabtól. Van amiből kettő darabom is van, a pohár 5 db-os.
Egy -két mintát mutatok itt is, a többi pedig ide kattintással látható :-)

A szalvéta a méret miatt van ott. Így nagyjából látható, hogy mekkorák a tárgyak. A szalvéta egy negyed. 17 cm x 17 cm.

2010. november 23., kedd

Szivaccsal festés

A Pecsában voltam a vásáron, és foglalkozást tartottam. Ott találtam magam szembe egy problémával, ami nekem természetes felhasználása a szivacsnak.
Amikor árnyalni akarok egy tárgyat, vagy pacsmagolni akarom szivacsot használok. (Bár én szinte mindenhez)
Ahhoz, hogy ne foltos legyen a festésünk, hanem szép átmenetes egy kisebb szivacsot kell befestékeznünk. Nagyon kevés festéket kell használjunk, úgy, hogy a szivacs majdnem teljes felületét befestékezzük és szinte az egészet le is szedjük róla akár egy papirtörlő segítségével. Így a szivacsunk éppenhogy festékes lesz.
Ha a szivacsot csak egy helyen mártjuk a festékbe, akkor lesz foltos a művünk. ha sok rajta a festék, akkor eltüntethetjük az alapszínt.
Fontos, hogy a szivacsot ne teljes erővel ütögessük a tárgyra, hanem szinte éppenhogy érintve.


ezen a kis képen látszik, hogy a terrakotta pasztát zöldes festékkel árnyaltam. Úgy bántam a szivaccsal, mintha áttörölgettem volna a széleket.
Találtam egy képet nagy nehezen a gépemen, még egy tányér készültekor fotóztam:

Nem tudom mennyire érthető voltam, de remélem segített.

Felmentés

Már megint nagyon sok nap eltelt a legutolsó bejegyzésem óta, de van felmentésem :-)
Jön a karácsony, egyrészt. Készülök arra is, egy-két vásárba készítgetek dolgokat, jövök-megyek-intézkedek, próbálkozom újdonságokkal.
Voltam bolhapiacon is, beszereztem sok "hasznos" dolgot! :-)
De sajnos képeket nem tudok mutatni, miután újratelepítésen esett át a gép, így egyelőre se a képeim, se a programok nem találhatók meg nálam. De igyekszem a páromat rábírni, hogy ez nekem igencsak fontos...

2010. november 14., vasárnap

Így készült .... a vendégkönyvem

Nagyon büszke vagyok a vendégkönyvemre, mert szerintem egy jól sikerült darab lett.

Ráadásul most már belülről is jól néz ki, jól esik olvasni benne a sok dicséretet, bátorítást és a kedves szavakat! Köszönöm....
Cserébe megmutatok egy-két képet arról, hogyan készült.

Keményborítású papír alapú stencilezve, szalagozva
Rizsszalvétát használtam
Repesztés első fázisa
Második fázis

Festegetés, antikolás, lakkozás, kontúrozás.... ezekkel lett teljes :-)

2010. november 12., péntek

Jelentkezés a foglalkozásokra

Most még van pár percem, gyorsan írom, hogy a foglalkozásokon a résztvevők létszámát kénytelen leszek maximalizálni :-) Nagyon örülök, hogy ilyen sokan szeretnének dekupázst tanulni, ezért úgy döntöttem, hogy beszúrok még egy pótnapot is a kétheti napok közé.
A maximális létszám 15 fő lesz.
Most tizenheten voltunk, úgy, hogy páran visszamondták közbejött dolgok miatt. Amit így utólag meggondolva nem is bánok. Hiszen kevesebb létszámnál jobban tudok mindenkivel foglalkozni, többet tudok segíteni.

Így a következő foglalkozás két alkalmas lesz. A november 25-i foglalkozás "anyagát", a képkeretet/ajtókopogtató koszorút a következő hét csütörtökön is el lehet készíteni. Azaz december 2-án.
Ez a pótnap arra is alkalmas, hogy aki eddig lemaradt, jelentkezhet. Ha valakinek különleges kívánsága van, gondolok itt arra, hogy a már megtartott foglalkozások anyagát szeretne elkészíteni, kérem jelezze. De ez csak december 2-ára vonatkozik :-)

A jelentkezéseket időrendben tudom fogadni, és kérlek írjátok meg, hogy melyik tárgyat választjátok.



Készülődöm, futok, sietek... a Pecsába :-)

PECSA

Jaj! Nagyon rég írtam, de nem lustaságból. Most már hivatalosan is a hobbim a munkám, ezt intéztem főként.
Természetesen lezajlott a második foglalkozásom is, amin már kicsit többen voltunk, mint az elsőn, így többet is kellett készüljek rá. Lelkileg és alapanyagilag is :-)  Képeket hamarosan teszek fel.

De most akkor a Pecsáról. Holnap és holnapután lesz újra kreatív vásár. A szokásos. Azzal a különbséggel, hogy most én is ott leszek. Egy hamarosan megjelenő, online kreatív újságot fogok ajánlani a figyelmetekbe, amiben társszerzőként közreműködtem. Foglalkozásokat is tartunk holnap - bár tudom későn szólok -, de szeretettel várom az érdeklődőket.

Ha csak látni szeretnétek teljes életnagyságban, akkor is :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...