A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2014. augusztus 13., szerda

Dekupázsolj! - A színek

Folytatnám tegnap esti mesémet ma is, úgy, hogy közben segíthessek azoknak, akik most kezdik a dekupázst, vagy azoknak, akik már régebb óta űzik ezt a sportot, de pár jó tanácsot szívesen látnak tőlem.
Amikor épp nem úgy gondolkodom, mint a karkötőnél/óránál, hanem egy dobozt kell kicsinosítanom, más szempontok szerint tekereg az agyam. Nézzük most ezt a dobozt. Gyönyörű a formája, nem megszokott, szép a kidolgozása és nekem olyan csajos :) Ez volt tehát a fő gondolatmenet, hogy csajos legyen. A másik pedig - amit igaziból én nem mindig tartok be -, hogy ez egy szalvéta tartó eredeti funkcióját tekintve, tehát maradjon is az. Így tehát ne kerüljön rá valami vintage/shabby nőci, és ne legyen rózsás se. Legyen inkább olyan konyhai ... szerű, féle. Ráadásul érdekesen nyílik, jobb oldalon van a zsanér, tehát elvileg nem a csúcsára állítva kellene rá a minta, de akkor biztos, hogy a mintából leesik egy jókora rész (ugye a tetején a kivágás miatt), azt pedig nem akartam. Álljon akkor csúcsra állítva :) Így a papírok között keresgélve rátaláltam erre a romantikusos muffinos papírra.

Szépen kivágtam, pontosan, ráillesztettem a dobozra, és úgy gondoltam tetszetős. Jöhetnek a minták és a színek.
Számomra fontos, hogy olyan színeket használjak, ami a papíron van. Vagy legalábbis hasonló árnyalatút. Nagyon ritkán ajánlott ettől eltérni, mivel véleményem szerint, akkor lesz szép egy tárgy, ha harmonizál a papír a színekkel, az alja a tetejével ...
Ezen a papíron véleményem szerint van fehér, puncs, és barna festék. A barnának különböző árnyalatai. Szóval csajos vonalon haladva, fehér csipkeszél jöhet :) A papírka egy része pöttyös, tehát doboz oldala pöttyös. Puncsos árnyalat alapon fehér pöttyök. Stimmt. Mivel a papíron van sok barnás rész, így alulra is kellett, a doboz oldalára, hogy összhangba kerüljenek. Ezért lett antikolva, ezért kerültek rá a sarokdíszek. 

A doboz teteje fehér, mivel a kis papírka elég intenzív mintás, mást, elütő színben oda nem szerettem volna, ezért a fehéret variáltam csak. Nekem így állt össze a kép.


Tehát amit szem előtt tartok színek használatánál: 
- a papír színével harmonizáljon az egész tárgy, és néhány kivételes esettől eltekintve, ne legyen több 3-4 színnél :)
- az alsó és felső rész kerüljön valahogy egyensúlyba, jöjjön vissza a felső színvilág alul, és fordítva.
és valahol szabjunk határt :) Nem kell még rá ezer meg ezer cucc, hogy az jól nézzen ki. Néha a kevesebb több :)
(nekem.. ez az én véleményem... nem kell mindenkinek így dolgozni, de lehet így is)
Mutatok még pár régebben készült dobozt, csak a színek miatt:
2012-ben készült doboz. A szalvéta színei: barna árnyalatai, arany beütéssel és kékeszöld. Így a doboz oldala is ezt a három színt követi.
Ez is 2012-ben készült. A papír színei: fehér, kék, piros. Na milyen a doboz? Fehér és kék :) A technikában van a fondorlat (vagyis volt .... akkor még) 

Hááát ... munkára fel! :) Remélem lesz, akinek ez segítség, köszi, ha végigolvastad :)




4 megjegyzés:

  1. Végigolvastam, s nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a doboz is! A fém sarokdíszeket milyen eszközzel/ragasztóval applikálod fel? :)
    Bia

    VálaszTörlés
  3. Bia! Mozaik és kavicsragasztóval :) Ráteszem a veret hátuljára, szépen elolszlatom, nem sokat, keveset, ráteszem a dobozra. Nem nyomkodom, nem piszkálom, hanem pár percet hagyom, hogy a ragasztó megkössön. Ha kijön a minta alól a felesleg, azt még nedvesen visszatörlöm, de amúgy átlátszóra szárad :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...