A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2015. március 7., szombat

Új termékek a Pentarttól - 2. rész - Média mist spray

Beszéljünk most akkor a mistekről. Kettő féle került forgalomba most, az egyik egy "sima" festékspray, a másik texturált felületet képes létrehozni általunk :)

Hivatalosan ilyen a festékspray:

"Gyorsan száradó, vízbázisú, savmentes festék, mely bármilyen felületre fújható. Porózus felületen matt hatású, sima felületen fényesre szárad. Csillogó metálos színekben is kapható. Jól használható stencilezéshez. Kiváló gazdag színvilágú, egyedi, scrapbook-lapok készítéséhez. A színek összhangban vannak a Pentart Média Tinta és a Gyöngytoll színeivel. Távolabbról, kevesebb festéket fújva a felületre ködös, sejtelmes hatást érhetünk el, míg több festék kipumpálásával élénkebb színt kapunk."

 
A tégelyében sötétnek látszó színek ilyen halványak, pasztellek, mint ahogy ezen a papíron is látszik. Ezeket a színeket használtam sorrendben a képen: jégkék, homok, hajnalka. Kb. 30-40 cm-ről fújtam, és mivel spray, ami szórja ugye a benne lévő festéket, ezért képes elég nagy területet beszínezni, főleg ekkor a távolságról. Tehát egy kiterített újságpapír nem biztos, hogy elég védelemnek :) Szóval jól alá kell bélelni a területet, ahol dolgozunk, és lehetőleg pakoljunk is el a közelből. Simán saját tapasztalat, de legalább megtudtam, hogy a szőnyeget is képes beszínezni :) 
Ajánlom még a próbafújást, hogy lássuk mennyire erős a szín, vagy a benne levő pigmentek miatt milyen formában fújja a festéket. Használhatjuk papírra, dekorgumira, gyakorlatilag elég sok mindenre, de mivel a festék vízbázisú és elég híg ne várjunk tőle nagyon erős színeket, fedőfestésnek egyáltalán nem jó. Ez pont az árnyalatnyi színezésekre, érdekes hatásokra alkalmazható jó kis cucc :) 
Stencilezni is lehet vele, akár úgy, hogy az alapot akrilfestékkel, vagy lágy dekorfestékkel megfestjük, rátesszük a stencilt és párat puffantunk a festékből :) Így mégis látszik az alapszín, de van egy kis különlegessége a felületünknek. Messzebbről fújjuk, ne közelről, hiszen a híg festék közelről aláfolyhat a stencilnek. Egyszerre csak 1-2 fújást alkalmazzunk, ha sötétebb felületet szeretnénk, akkor inkább várjuk meg, amíg megszárad az első réteg, aztán fújjunk tovább.
A már felragasztott, és megszáradt dekupázsolt munkánkat is lehet színezni vele.
Vagy például, ha kis színeltérés van a már felkent fedőfestéknél, egy két ügyes fújással eltüntethetjük, egységessé tehetjük a művünket :)

A következő használat előtt egy kis rátapadt festéket találhatunk a fújókánál, ezt simán le tudjuk szedni az ujjunkkal. :)

A média textúra spray pedig olyan anyagot tartalmaz, ami texturált felületet képez a lefújt tárgyon. Színei erőteljesebbek, a fújása nem teljesen permetszerű. A még nedves felületet, ha hajszárítózzuk, kicsit megrepedhet, amitől még érdekesebb felületet kapunk.
FONTOS! 
A textúra sprayt használat után alaposan tisztán kell tartani! Tekerjük le a fújókáját és mossuk át vízzel, mert beszárad!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...